Rămâi conectat

Ştirea zilei

De ce a renunţat la politică Covaciu, unul dintre cei mai bogaţi prefecţi din ţară şi câte zeci de milioane de euro încasează anual

Dragoş Suciu

Publicat

în

  • „Nu contează efortul pe care-l depui, nu contează sacrificiile pe care le faci atâta timp cât îţi urmezi ţelul”, le-a spus Cosmin Covaciu tinerilor care cred în antreprenoriat. 

Cosmin Covaciu10Unul dintre cei mai bogaţi foşti şefi de Prefectură, Cosmin Covaciu a fost invitat joi seara, la conferinţele practice BookLand Evolution din Alba Iulia pentru a oferi sfaturi tinerilor despre antreprenoriat. Mai în glumă, mai în serios, fostul prefect a spus că a fost o greşeală şi pentru cei care l-au pus prefect dar şi pentru el că a ajuns acolo. Şi se pare că îi merge mai bine fără politică pentru că acum câştigă împreună cu familia sa, zeci de milioane de euro anual din afacerile pe care le deţine.

Cosmin Covaciu a înfiinţat SC IPEC SA în anul 1994, ca o afacere de familie având ca acţionari membrii familiei Covaciu şi a venit ca o continuare a afacerii începute sub denumirea de SC IPEC COVACIU SNC. Evoluţia ascendentă a afacerii a fost puternic influenţată de permanenta preocupare a managementului pentru investiţii şi a fost marcată de creşteri importante a cifrei de afaceri în momentul finalizării fiecărei investiţii. La început, activitatea companiei era formată din producţie de articole ornamentale şi Cosmin Covaciu04decorative, produse în cantităţi mici care erau apoi desfăcute pe piaţa internă. Din 1996 compania a început o relaţie de afaceri cu concernul suedez IKEA, astfel încât în 2010 circa 80% din totalul vânzărilor IPEC erau realizate în colaborare cu IKEA. Astfel, dintr-o mică afacere de familie, compania a început să se transforme într-o facilitate de producţie orientată către producţie de serie, cu utilaje moderne de desfacere e piaţa externă. IPEC activează în industria ceramică, fiind unul dintre principalii producători autohtoni de articole de menaj. În 2008 Cosmin Covaciu, împreună cu alţi doi prieteni şi-au deschis o firmă de consultanţă în proiecte europene.

Anul trecut cifra de afaceri a familiei Covaciu a fost de 23 de milioane de euro iar anul acesta 30 de milioane de euro. Cu toate acestea omul de afaceri a precizat la conferinţele BookLand că „nu pot spune că sunt un om bogat sau sărac, lucrez cu colegii mei la planuri de afaceri pentru o scenă. Nu cred că contează bogăţia ci cum te simţi cu tine si cum te simţi cu prietenii tăi. Cu aceiaşi merg la băute, cu aceiaşi merg la fotbal”.

Fostul prefect de Alba a renunţat la politică pentru că în acest domeniu oamenii nu îţi apreciază performanţa şi calităţile şi pentru că din banii care îi câştigă un politician este greu să te descurci iar el nu este „omul care să ia mită, pentru a-şi rotunji veniturile”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Cum a fost prins de polițiști, un bărbat de 58 de ani, care deținea ilegal o armă. Acesta s-a ales cu dosar penal

Bera Larisa

Publicat

în

FOTO | Cum a fost prins de polițiști, un bărbat de 58 de ani, care deținea ilegal o armă. Acesta s-a ales cu dosar penal Ieri, 16 august 2024, în jurul orei 12.50, polițiștii din cadrul Biroului Poliție Autostrăzi A1 Râmnicu Vâlcea- Deva au fost sesizați de către un bărbat de 53 de ani, cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea