Rămâi conectat

Actualitate

Cum vor începe cursurile pentru studenți. Ministrul Educației: „Universităţile au declarat că îşi doresc reluarea cursurilor cu prezenţă fizică”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Cum vor începe cursurile pentru studenți. Ministrul Educației: „Universităţile au declarat că îşi doresc reluarea cursurilor cu prezenţă fizică”

Ar exista încă din luna iunie o decizie a universităţilor reprezentate în Consiliul Naţional al Rectorilor privind reluarea cursurilor cu prezenţă fizică, însă hotărârile în acest sens vor fi luate de senatele universitare, a declarat vineri ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

„Eu ştiu că există o decizie a tuturor universităţilor reprezentate în Consiliul Naţional al Rectorilor din luna iunie prin care toate universităţile au declarat că îşi doresc reluarea cursurilor cu prezenţă fizică. Mai departe, modul de organizare este, conform autonomiei universitare, la latitudinea fiecărei universităţii. Deciziile sunt luate în senatele universitare, care reprezintă întreaga comunitate academică, în egală măsură cadre didactice şi studenţi.

Factorul limitativ pentru universităţi este dat de posibilitatea de cazare, pentru că în universităţi există spaţii mai complexe, mai generoase decât în învăţământul preuniversitar, care pot asigura o protecţie sanitară mai bună, dar pe de altă parte în universităţi există campusurile universitare, în care funcţionează cămine studenţeşti, în care este mult mai greu de monitorizat şi de reglementat respectarea condiţiilor sanitare. Acesta este factorul limitativ şi desigur specificul universităţii, pentru că universităţile de medicină sigur că vor fi primele care vor susţine prezenţa fizică, dar şi alte universităţi”, a afirmat Cîmpeanu într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea