Rămâi conectat

Actualitate

Cum vor începe cursurile pentru studenți. Ministrul Educației: „Universităţile au declarat că îşi doresc reluarea cursurilor cu prezenţă fizică”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum vor începe cursurile pentru studenți. Ministrul Educației: „Universităţile au declarat că îşi doresc reluarea cursurilor cu prezenţă fizică”

Ar exista încă din luna iunie o decizie a universităţilor reprezentate în Consiliul Naţional al Rectorilor privind reluarea cursurilor cu prezenţă fizică, însă hotărârile în acest sens vor fi luate de senatele universitare, a declarat vineri ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

„Eu ştiu că există o decizie a tuturor universităţilor reprezentate în Consiliul Naţional al Rectorilor din luna iunie prin care toate universităţile au declarat că îşi doresc reluarea cursurilor cu prezenţă fizică. Mai departe, modul de organizare este, conform autonomiei universitare, la latitudinea fiecărei universităţii. Deciziile sunt luate în senatele universitare, care reprezintă întreaga comunitate academică, în egală măsură cadre didactice şi studenţi.

Factorul limitativ pentru universităţi este dat de posibilitatea de cazare, pentru că în universităţi există spaţii mai complexe, mai generoase decât în învăţământul preuniversitar, care pot asigura o protecţie sanitară mai bună, dar pe de altă parte în universităţi există campusurile universitare, în care funcţionează cămine studenţeşti, în care este mult mai greu de monitorizat şi de reglementat respectarea condiţiilor sanitare. Acesta este factorul limitativ şi desigur specificul universităţii, pentru că universităţile de medicină sigur că vor fi primele care vor susţine prezenţa fizică, dar şi alte universităţi”, a afirmat Cîmpeanu într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

PENSII 2024: Pensii mai mari cu 50% începând cu luna septembrie 2024. Anunțul făcut de șeful Casei de Pensii

Nicolae Valentin

Publicat

în

PENSII 2024: Pensii mai mari cu 50% începând cu luna septembrie 2024. Anunțul făcut de șeful Casei de Pensii Șeful Casei de Pensii a anunțat o măsură așteptată de milioane de pensionari: o parte din pensii vor crește cu 50% începând cu luna septembrie 2024. Aflați în cele ce urmează care sunt principalii beneficiari ai […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea