Cum va fi VREMEA în minivacanța de 1 Mai. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, în Transilvania și la munte
Administrația Națională de Meteorologie a publicat luni prognoza meteo pentru perioada 23 aprilie -6 mai 2018, în toate regiunile țării. Meteorologii anunţă pentru următoarea perioadă o vreme deosebit de caldă, chiar dacă înainte de perioada de minivacanţa de 1 Mai regimul termic va coborî puţin. Ploi vor apărea în toate regiunile, însă cantităţile vor fi mai însemnate cantitativ după 2 mai.
În Transilvania, media valorilor termice diurne se va menține, în cea mai mare parte a intervalului, cu mult peste cea climatologic specifică acestei perioade din an, cu valori în general de 23…26 de grade. Pentru zilele de 24 și 27 aprilie și posibil către sfârșitul celor două săptămâni de prognoză sunt de aștepat temperaturi ușor mai scăzute, dar în continuare peste cele normale, maxime în medie de 20…22 de grade. Regimul termic nocturn, relativ constant de-a lungul perioadei de prognoză, va fi caracterizat de valori medii de 6…10 grade.
În zilele de 24 și 27 aprilie și posibil după data de 2 mai probabilitatea pentru averse de ploaie va fi relativ ridicată și nu sunt excluse cantități de apă izolat mai însemnate. În restul intervalului ploi de scurtă durată vor fi posibile pe spații mici, în orele după-amiezilor.
La munte, valorile de temperatură se vor menține, în cea mai mare parte a intervalului, mai ridicate decât cele normale în această perioadă din an, cu variații nesemnificative de o zi la alta; maximele diurne vor fi de 14…18 grade, iar minimele de 4…8 grade, temperaturi ușor mai mici fiind posibile în zilele de 27 și 28 aprilie. Față de aceste valori mediate pe întreaga zonă montană, la altitudini mai mici, în general sub 1400 m, sunt de așteptat temperaturi chiar mai ridicate, medii diurne în jurul a 20 de grade.
Probabilitatea pentru averse de ploaie va fi mai ridicată în cursul după-amiezelor. În special în zilele de 24 și 27 aprilie și după data de 2 mai, ploile vor fi mai frecvente și local mai însemnate cantitativ.
foto: arhiva
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Tehnica „spoofing”, o nouă metodă de înșelăciune: Cum poți rămâne fără bani în cont în urma unor apeluri de la falși angajați ai băncilor
Tehnica „spoofing”, o nouă metodă de înșelăciune: Cum poți rămâne fără bani în cont în urma unor apeluri de la falși angajați ai băncilor În ultima perioadă, au fost înregistrate mai multe cazuri prin care au fost comise fapte de natură penală, utilizându-se tehnica „spoofing”. Autorii, folosind aplicații VoIP (voice over IP), cu numere de […]