Cum pot face românii bani de pe urma locuințelor: De ce acte au nevoie și cât se câștigă
Românii pot scoate bani frumoşi de pe urma caselor pe care le au, mai ales că în ultimul timp fenomenul închirierii locuințelor în regim hotelier a luat amploare şi la noi.
Tot mai mulți români care sunt proprietari preferă să recurgă la această soluţie, pentru că ies bani frumoşi. În felul acesta, ies în câștig turiștii și oamenii de afaceri care au nevoie de cazare doar câteva zile, pentru că plătesc mai puțin decât la hotel.
Câştigul este şi de parte proprietarilor. Ce au ei de făcut în plus este faptul că sunt obligați să obțină un certificat de clasificare de la Ministerul Turismului.
Ca să obțină acest document, proprietarii sunt obligați să urmeze mai mulți pași.
Cât câştigă un român din închirierea locuinţei în regim hotelier
Pe lângă cererile și fișele standardizate care se găsesc pe site-ul ministerului, ei trebuie să prezinte și actele de proprietate ale locuinței. De asemenea, proprietarii au nevoie inclusiv de acordul vecinilor pentru închiriere.Sunt zeci de anunțuri cu locuințe închiriate în regim hotelier postate zilnic pe platformele de profil. Unele nu sunt însă închiriate legal. Cu toate acestea, proprietarii fac bani frumoși.
Spre exemplu, în București, un apartament cu două camere se închiriază în medie cu 470 de euro pe lună. Însă, în regim hotelier, proprietarul poată să câștige lunar chiar și 1.500 de euro. La fel se întâmplă și în alte orașe.
Potrivit Ministerului Economiei și Turismului, la nivel național în acest an au fost eliberate peste 2.000 de certificate de clasificare pentru locuințe și hoteluri.
Sursa: antena3.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
PENSII 2025 | Indemnizație lunară de solidaritate pentru o categorie de pensionari Guvernul a aprobat OUG-ul care prevede acordarea unei indemnizații de solidaritate pentru o categorie vulnerabilă de pensionari, respectiv acei pensionari cu handicap vizual grav, handicap grav și handicap accentuat. Începând cu 1 ianuarie 2025, aceștia vor beneficia de un sprijin financiar suplimentar, calculat […]
Secțiune Articole Similare
-
Curier Județeanacum 5 zile
FOTO | Absolvenţii promoţiei din 1974, revedere emoţionantă după 50 de ani de la terminarea Liceul Industrial Nr.1 din Blaj
-
Opinii - Comentariiacum 5 ore
Nume care se sărbătoresc de Sfinții Mihail și Gavriil 2024. Peste 1,3 milioane de români își serbează onomastica
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de SFANTUL MIHAIL şi GAVRIIL 2024. Ce sms-uri şi urări de „La mulţi ani” puteţi trimite celor dragi de ziua numelui
-
Opinii - Comentariiacum 9 ore
Sfinții Mihail și Gavriil 2024: Mesaje haioase și amuzante pentru cei care își sărbătoresc onomastica
-
Actualitateacum 4 zile
Vouchere sociale 2025-2027. Ce valoare vor avea și cum se acordă
-
Curier Județeanacum 5 zile
FOTO | Șahiștii CSM Unirea Alba Iulia învingători la concursul de șah blitz „Cupa Rotary”, ediția a 8-a