Cristian Pomohaci sfidează biserica? Deși a fost caterisit, a îmbrăcat din nou hainele preoțești, s-a fotografiat și a postat pozele pe rețeaua de socializare. Ce se întâmplă cu biserica în care slujea

Deși a fost caterisit, Cristian Pomohaci, cercetat de Parchetul General pentru că ar fi încercat să corupă sexual un minor de 17 ani, a surprins pe toată lumea când a îmbrăcat din nou haina preoțească, după ce a fost exclus din biserică. Oamenii au reacționat imediat când au văzut imaginile.

Pe una dintre rețelele de socializare, Cristian Pomohaci a postat mai multe imagini făcute chiar în urmă cu o zi, în care apare îmbrăcat în veşminte preoteşti, deşi a fost caterisit în urmă cu câteva săptămâni. Fostul preot a postat și un mesaj, după mai bine o lună de tăcere.

ELIT

Acesta s-a fotografiat alături de un berbec. ”Unul din berbecuții de anul acesta cu care ne-a binecuvântat Dumnezeu! Moșuni, 08.08.2017”, a scris Cristian Pomohaci pe una dintre rețelele de socializare.

”Sărut mâna Părinte! Să fiți puternic să treceți și peste aceste încercări ce vin de la diavol. Multă sănătate și putere!”, ”Nu suntem noi în măsură să judecăm. Numai Dumnezeu o poate face! Cel ce nu e vinovat să dea cu piatra”, ”Mie îmi place de el ca artist de muzică populară autentică, în rest fiecare cu păcatele lui. Dumnezeu are dreptul de judecător!”, au fost câteva dintre comentariile primite de Cristian Pomohaci.

Mihail David - 2020

În urma judecării cazului, Consistoriul Eparhial s-a pronunțat și a hotărât caterisirea părintelui Cristian Pomohaci. Aceasta înseamnă pierderea preoției pentru totdeauna și a posibilității de a ocupa un post în activitățile bisericești. Nu va mai putea îmbrăca haina preoțească. Decizia a fost aprobată de ÎPS Irineu, este executorie iar Cristian Pomohaci nu a contestat-o.

CITEȘTE ȘI: AUDIO: Anchetă a Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia în cazul unui preot acuzat că ar fi încercat să corupă sexual un minor

CITEȘTE ȘI: VIDEO. Părintele Cristian Pomohaci, acuzat că ar fi încercat să corupă sexual un minor, a susținut în fața Eparhiei din Alba Iulia că este nevinovat

După ce a fost caterisit, scandalul în care este implicat Cristian Pomohaci continuă. Biserica din Veța, care a ars cu ani în urmă și pe care a reconstruit-o cu ajutorul oamenilor este acum goală. Localnicii care au contribuit la reconstruirea locaşului sfânt şi-au luat covoarele şi scaunele pe care le aduseseră din motive clare: preotul pe care îl îndrăgeau nu mai poate sluji acolo.

CITEȘTE ȘI: FOTO, VIDEO. Circa 300 de enoriași l-au așteptat pe părintele Cristian Pomohaci, la Catedrala din Alba Iulia, în pace, rugăciune și cu lacrimi în ochi pentru a fi audiat în cadrul anchetei privind coruperea sexuală

Biserica avea chiar şi centrală termină. Bărbatul care a dat banii pentru ea o vrea acum înapoi. A pornit o revoltă între cei care îl îndrăgesc pe preot şi localnicii din Veţa. Poliţia a ajuns la faţa locului sâmbătă pentru a restabili ordinea.

Scandalul încă nu s-a domolit, iar oamenii vor cu orice preţ să ia de acolo şi centrala termică.

Surse: realitatea.net; spynews.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Ion 9 august 2017 at 22:59

Ai grijă berbecutule, poate se dă și la tine!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...