Rămâi conectat

Curier Județean

Contractul pentru proiectarea șoselei din zona de sud-vest a municipiului Alba Iulia, contestat de două ori la CNSC și în instanță

Unirea Ziarul

Publicat

în

Contractul pentru proiectarea șoselei din zona de sud-vest a municipiului Alba Iulia, contestat de două ori la CNSC și în instanță

Un contract privind proiectarea unei noi șosele în zona de sud-vest a municipiului Alba Iulia este disputat inclusiv în instanță. Au existat două contestații la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC), deciziile ajungând și la Curtea de Apel Alba Iulia, unul dintre procese fiind în procedură de judecată.

Contractul are o valoare estimată de 3,7 milioane de lei, fără TVA, și se referă la „Fluidizarea traficului rutier prin măsuri de mobilitate urbană durabilă – Construire arteră cu rol de culoar verde de mobilitate pe latura de sud-vest a municipiului Alba Iulia”.

Licitația a fost lansată în luna iulie 2023.

Au fost depuse, în cadrul procedurii, patru oferte. În 29 septembrie 2023 a fost desemnată câștigătoare oferta prezentată de o asociere de trei firme, având ca lider societatea Novensa SRL București.

Citește și: Mutarea blocului A2 din Alba Iulia, cu 80 de apartamente, în greutate de 7.600 de tone

Firma care s-a clasat pe locul doi, Total Business Land SRL Alba Iulia, a contestat rezultatul licitației și a obținut, în 29 ianuarie 2024, la Curtea de Apel Alba Iulia, anularea raportului procedurii și reanalizarea ofertei celor de la Novensa.

În urma celei de-a doua operațiuni, prima ofertă câștigătoare a fost respinsă. Nemulțumiți, cei de la Novensa SRL au depus contestație la CNSC. Instituția le-a respins plângerea, dar au continuat demersul la Curtea de Apel. Instanța de judecată urmează să ia în discuție dosarul în 3 iunie 2024.

Potrivit proiectului, noua centură va avea patru benzi, trotuare și piste de biciclete și o lungime de circa 2,6 km. Noua centură va lega intersecția dintre strada Lalelelor și B-dul Revoluției 1989 (zona Lidl) cu intersecția dintre strada Viilor și B-dul Încoronării (zona Lukoil). Pistele de biciclete vor avea o lungime de 5,2 km.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU de vegetație uscată pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia: Intervin pompierii

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia: Intervin pompierii Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit duminică după-masa pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia. Citește și: INCENDIU în Alba Iulia, cu degajare de fum, de la o oală cu mâncare uitată pe foc Detasamentul de pompieri Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea