Construirea nodului rutier de la Cugir, la Autostrada A1, intră în linie dreaptă: A fost acordat avizul de mediu
Construirea nodului rutier de la Cugir, la Autostrada A1, intră în linie dreaptă: A fost acordat avizul de mediu
Construirea nodului rutier de la Cugir, la Autostrada A1, intră în linie dreaptă. APM Alba a acordat avizul de mediu pentru pentru proiectul “Nod rutier A1, (km 326+155) – DJ 704 (Cugir), inclusiv rețelele de utilități din culoarul investiției”, propus a fi amplasat în localitatea Șibot.
Valoarea investiției este de aproximativ 8.234.630.94 de euro, incluzând TVA.
Valoarea investiției este de aproximativ 8.234.630.94 de euro, incluzând TVA.
Necesitatea investiției a apărut datorită dezvoltării socio-economice generate în primul rând de construcția autostrăzilor. Astfel prezența unei căi rapide de transport a încurajat dezvoltarea economică a zonelor traversate, fapt care a generat valori de trafic suplimentare.
Nodul rutier studiat, pentru accesul la autostrada A1, se va realiza la Sud de localitatea Șibot, la km 328+250 al autostrăzii A1.
Accesul la și de pe autostradă, în direcția Timișoara-Deva-Sebeș-Sibiu, se va realiza din drumul județean DJ704. Prin intermediul bretelei 1 – cu circulație bidirecțională, se va asigura intrarea și ieșirea de pe autostrada A1 pe bretelele 2, respectiv 3 – cu circulație unidirecțională. La intersecția drumului județean DJ704 cu breteaua 1 se va amenaja un sens giratoriu.
Breteaua 1, care face legătură dintre drumul județean DJ704 și bretelele 2 și 3, are lungimea de 1.184.0m.
Breteaua 2 va asigura intrarea pe autostrada A1, pe direcția Timișoara-Deva-Sebeș-Sibiu și va avea lungimea de 712.0m, inclusiv bandă de accelerare. Breteaua 3 va asigura ieșirea de pe autostrada A1, de pe direcția Timișoara-Deva-Sebeș-Sibiu și va avea lungimea de 620.0m, inclusiv bandă de decelerare.
Accesul la și de pe autostrada, în direcția Sibiu-Sebeș-Deva-Timișoara, se va realiza de asemenea din drumul județean DJ704, pe breteaua 1. Prin intermediul acestei bretele – cu circulație bidirecțională, care supratraverseaza autostrada, se va asigura intrarea și ieșirea de pe autostrada A1 pe bretelele 4, respectiv 5 – cu circulație unidirecționala. Breteaua 4 va asigura intrarea pe autostrada A1, pe direcția Sibiu-Sebeș-Deva-Timișoara și va avea lungimea de 677.0m, inclusiv bandă de accelerare.
Breteaua 5 va asigura ieșirea de pe autostrada A1, de pe direcția Sibiu-Sebeș-Deva-Timișoara și va avea lungimea de 501.0m, inclusiv bandă de decelerare.
Se va amenaja complet nodul rutier, prin asigurarea relațiilor/fluxurilor de trafic pentru toate direcțiile, pentru o viteză minimă de circulație de 50km/h. Nodul rutier este amplasat în totalitate pe teritoriul comunei Șibot, în extravilanul localitățîi.
La km 328+100 al autostrăzii A1, se va realiza pe breteaua 1 un pasaj peste autostradă, pentru asigurarea accesului la autostrada, în direcția Sibiu-Timișoara.
Structura are o singură deschidere și o lungime totală de 60.50m. Are o oblicitate de 96° dreapta față de axul autostrăzii.
Traseul sub pasaj este în curbă, iar traseul căruia pasajul îi asigura continuitatea este în aliniament, iar pantă transversală a caii este de 2.5% (profil neconvertit).
În secțiune transversală, pasajul asigura o parte carosabilă de 9.00m, delimitată de borduri prefabricate și parapeți de siguranță de tip H4b. Lățimea totală este de 10.70m, inclusiv elementele de capăt.
Durata de realizare a lucrărilor propuse în cadrul proiectului este de 12 luni.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
FOTO | Ziua Patrimoniului Mondial UNESCO, sărbătorită la Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia. Plăcuța UNESCO, dezvelită de Raluca Turcan: Certifică recunoașterea internațională a manuscrisului CODEX AUREUS
Ziua Patrimoniului Mondial UNESCO, sărbătorită la Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia. Plăcuța UNESCO, dezvelită de Raluca Turcan: Certifică recunoașterea internațională a manuscrisului CODEX AUREUS Astăzi, 16 noiembrie 2024, cu prilejul Zilei Patrimoniului Mondial UNESCO, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia, reprezentată de domnul director Cristian Mladin, a fost gazda unui eveniment dedicat patrimoniului cultural românesc, care […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate2 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport3 zile ago
Metalurgistul Cugir – ACSM Codlea 3-0 la „masa verde”
-
Actualitateo zi ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Sporto zi ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii5 zile ago
12 noiembrie – triplă sărbătoare a Armatei Române: Ziua Cercetaşilor, Geodezilor militari și SMG