Rămâi conectat

Ştirea zilei

Consilier local din Alba, trimis în judecată pentru fals în declaraţii, după ce a „uitat“ să treacă 4 maşini în declaraţia de avere

Ziarul Unirea

Publicat

în

Voişan Ovidiu Adam, consilier local din comuna Pianu, a fost trimis în judecată de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba pentru săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii în formă continuată.

Voişan este acuzat că nu a trecut bunuri mobile şi imobile în declaraţiile de avere depuse în calitate de consilier local.

”Prin rechizitoriul din data de 20.03.2019, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Voişan Ovidiu Adam pentru săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii în formă continuată, constând în aceea că, în perioada 2014 – 2018, inculpatul, în calitate de consilier local în cadrul Consiliului local al comunei Pianu, a depus un număr de 5 declaraţii de avere, înregistrate la Primăria Comunei Pianu, care nu corespund adevărului.

În cuprinsul declaraţiilor de avere, inculpatul nu a menţionat 4 autovehicule care erau în proprietatea sa şi a făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului cu privire la un teren intravilan situat în localitatea Pianu de Sus”, a precizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba.

Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Sebeş, instanţă care va judeca pe fond cauza. ”Emiterea rechizitoriului şi trimiterea în judecată este o etapă a procesului penal care nu încalcă principiul prezumţiei de nevinovăţie de care beneficiază persoana acuzată, până la pronunţarea de către instanţa de judecată a unei hotărâri definitive de condamnare”, mai susţine Parchetul.

Potrivit ultimei declaraţii de avere depusă şi disponibilă pe site-ul Primăriei Pianu, aferentă anului 2017, consilierul local avea în proprietate alte patru maşini: BMW, Fiat Punto, Audi A5 şi Mercedes C220.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Accident ÎNFIORĂTOR pe DJ705: Cinci persoane au DECEDAT după ce un șofer de 22 de ani din Geoagiu a intrat cu mașina într-un cap de pod

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident ÎNFIORĂTOR pe DJ705: Cinci persoane au DECEDAT după ce un șofer de 22 de ani din Geoagiu a intrat cu mașina într-un cap de pod Un accident rutier a avut loc duminică noaptea pe DJ705. Cinci persoane au murit după ce un șofer de 22 de ani din Geoagiu a intrat cu mașina într-un […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea