Rămâi conectat

Economie

Condiții aspre pentru români. Creditele se vor da mai greu anul acesta

Ziarul Unirea

Publicat

în

De anul acesta, românii și-ar putea lua adio de la credite. Băncile au condiţii mult mai restrictive. E posibil ca mulţi români să nu se mai încadreze. Va fi plafonat gradul de îndatorare cu 25% pentru creditele în valută, iar băncile nu vor putea să mai dea credite a căror rată să depăşească 40% din salariul net.

De exemlu, o persoană cu un salariu mediu pe economie de 2669 de lei, fără copii, în 2018 lua un credit de 250.000 pentru o casă. În 2019, va lua un credit maxim ipotecar de 185.000 de lei şi va avea şi rate mai mici. În 2018, aceeaşi persoană, lua cu banii de la bancă o garsonieră de 30 de metri pătraţi, în 2019 va lua o garsonieră mai mică cu 2 metri pătraţi. Aceeaşi persoană, în 2018, putea lua un credit de consum de 80.000 lei. În 2019, va lua doar 53.000 de lei.

Sunt avantajaţi cei care au copii pentru că nu mai sunt scăzute cheltuielile de subzistenţă pentru fiecare membru. Astfel, banca se va raporta la un venit net mai mare, iar acea familie va primi un credit mai mare.

Sursa: dcnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

ANAT cere statului român să impună măsuri pentru combaterea turismului „la negru”: Consecințele turismului ilegal în România

Bera Larisa

Publicat

în

ANAT cere statului român să impună măsuri pentru combaterea turismului „la negru”: Consecințele turismului ilegal în România Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) afirmă că autorităţile române ar trebui să acorde o prioritate sporită combaterii „turismului la negru”, din cauza consecinţelor negative semnificative asupra industriei turismului şi economiei în general, conform unui comunicat remis, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea