Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă | PSD ALBA: Liberalul Ion Dumitrel s-a folosit în campania electorală de resursele publice și de funcție. Biroul Electoral ne-a dat dreptate!

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | PSD ALBA: Liberalul Ion Dumitrel s-a folosit în campania electorală de resursele publice și de funcție. Biroul Electoral ne-a dat dreptate!

Ion Dumitrel, actualul președinte PNL al Consiliului Județean Alba, a folosit pe parcursul întregii campanii electorale resursele publice ale instituției pe care o conduce și s-a folosit ilegal de funcția de demnitate publică pentru a induce în eroare electoratul. La sesizarea PSD Alba, Biroul Electoral Județean Alba a constata că Ion Dumitrel se folosește ilegal de funcția publică pe care o ocupă în prezent pentru a obține un avantaj electoral în fața competitorilor săi. Astfel, BEJ Alba a decis, vineri, cu majoritate de voturi că liderul PNL Ion Dumitrel îți face, pe rețelele de socializare, „o CAMPANIE NELOIALĂ, întrucât își atribuie realizările instituției pe care o conduce”. Biroul Electoral a decis să îi solicite candidatului PNL înlăturarea acestor materiale electorale.

Reamintim că PSD Alba a sesizat Biroul Electoral Județean pentru că liberalul Ion Dumitrel, candidat pentru președinția Consiliului Județean, se folosește de calitatea sa de președinte actual și postează, sub cod de mandatar, clipuri electorale care încalcă prevederile legale în materie, folosind în avantajul său – proiecte realizate de către Consiliul Județean și folosind imagini cu sportivii, dar și cu logo-ul „Alba love Blaj”.

De asemenea, colegul nostru Corneliu Mureșan, principalul contracandidat al lui Ion Dumitrel în cursa pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, i-a cerut public candidatului PNL să se suspende din funcția de președinte pe timpul campaniei electorale și să nu mai folosească resursele publice pentru promovare politică. Ion Dumitrel a continuat să își facă campanie electorală în timpul orelor de serviciu și folosind resurse publice, dar mai ales imaginea instituției pe care o conduce.

Iată ce solicita la începutul campaniei electorale, Corneliu Mureșan: „Lansez un apel public către domnul Ion Dumitrel: Suspendați-vă din funcție, respectați legea și demnitatea publică conferită de cetățenii județului! Nu mai amestecați campania electorală cu activitatea Consiliului Județean Alba și nu mai folosiți resursele publice ale instituției în scop electoral. Vă rog să priviți apelul meu ca pe un apel la normalitate în administrația județeană, nefiind un atac politic. Fiecare dintre noi trebuie să trateze cu responsabilitate funcția publică, să folosească resursele și banii publici doar în interesul public (al cetățenilor) și doar în exercitarea funcției publice”.

În comparație, cu aproape o lună înainte de campania electorală, Corneliu Mureșan și-a dat demisia din funcția de subprefect al județului Alba, oferind posibilitatea Guvernului României să numească un înlocuitor pentru ca activitatea instituției să nu fie afectată. A fost un gest corect și normal în momentul în care a decis să candideze la alegerile din acest an pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba.

Biroul de presă al PSD Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO | Municipiul Alba Iulia – Diploma Europeană, prima distincție a Premiului Europa, pentru implicare activă și calitativă în promovarea idealului european

Ziarul Unirea

Publicat

în

Municipiul Alba Iulia – Diploma Europeană, prima distincție a Premiului Europa, pentru implicare activă și calitativă în promovarea idealului european O nouă recunoaștere europeană pentru Alba Iulia: Consiliul Europei ne-a oferit Diploma Europeană, prima distincție a Premiului Europa! Citește și: FOTO | Lucrările pentru o nouă parcare în municipiul Alba Iulia, aproape finalizate. Câte locuri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea