Rămâi conectat

Economie

Comunicat de presă începere proiect „Creșterea eficienței energetice a societății PREBET AIUD SA”

Andreea Ștefan

Publicat

în

Comunicat de presă

SC PREBET AIUD SA, în calitate de Beneficiar, cu cod de identificare fiscală RO1763841, înregistrată la Registrul Comerțului sub nr. J01/121/1991, cu sediul în Mun. Aiud, str. Arenei, nr. 10, județ Alba, implementează proiectul ”Creșterea eficienței energetice a societății PREBET AIUD SA”, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – Pilonul I. Tranziția verde – Componenta C6. Energie, Măsura de investiții – Investiția I5 – Asigurarea eficienței energetice în sectorul industrial.

Contractul de finanțare a fost încheiat cu Ministerul Energiei, în calitate de coordonator de reforme și/sau investiții pentru Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR)- Componenta 6. Energie.

Obiectivul general al proiectului este reprezentat de creșterea eficienței energetice, care va avea ca impact reducerea consumului de energie și a emisiilor GES și reducerea intensității energetice, contribuind la atingerea obiectivelor asumate de România în cadrul PNRR – Componenta C6. Energie, măsura de investiții I5 Asigurarea eficienței energetice în sectorul industrial. Compania PREBET AIUD SA are ca obiectiv achiziționarea următoarelor echipamente în vederea reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră cu minim 30%: stație de betoane, stație de sortare, mașină de îndreptat, mașină de găurit, foarfecă ghilotină, strung CNC și centru vertical pentru înlocuirea echipamentelor vechi, ineficiente energetic, în vederea scăderii emisiilor de GES cu minim 30%.

Valoarea totală a proiectului este de 13.842.495,87 lei cu TVA, din care 11.632.349,47 lei fără TVA, respectiv: valoarea totală eligibilă este de 11.533.702,54 lei, fără TVA, din care: valoarea maximă eligibilă nerambursabilă (valoarea finanțării solicitate) este de 6.343.536,40 lei fără TVA, valoarea eligibilă a cheltuielilor care se acoperă din contribuția proprie a beneficiarului este de 5.190.166,14 lei, fără TVA, valoarea neeligibilă a cheltuielilor care se acoperă din contribuția proprie a beneficiarului este de 98.646,93 lei, iar valoarea TVA-ului este de 2.210.146,40 lei.

Durata contractului este cuprinsă între data intrării în vigoare a acestuia, 09.08.2024, și până la finalizarea perioadei de durabilitate a proiectului. Perioada de implementare a Proiectului este cuprinsă între data depunerii Ofertei de finanțare, în conformitate cu principiul de demarare a lucrărilor și data procesului verbal de recepție a punerii în funcțiune a investiției. Perioada de implementare a măsurii de investiții I5 nu va depăși data de 31 decembrie 2025. Perioada de monitorizare a Proiectului începe după data finalizării perioadei de implementare și nu va depăși data de 01.10.2028.

Cod proiect:  RUE 29, Contract de finanțare Nr. 827/09.08.2024

Informații suplimentare se pot obține la:

Nume persoană de contact:  Simula Bogdan; Tel.: 0756199997, E-mail:  [email protected]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Economie

Economie

Sporurile unor angajați vor fi tăiate cu 50%. Cine pierde

Bera Larisa

Publicat

în

Sporurile unor angajați vor fi tăiate cu 50%. Cine pierde Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu a declarat recent că sporul acordat angajaţilor care lucrează în proiecte de atragere a fondurilor europene nu le va mai fi dat acestora pe perioada concediului de odihnă. Citește și: România aproape de FALIMENT: Cheltuie 60% din veniturile fiscale DOAR pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea