Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Comunicat de presă| Conferința „Prin educaţie spre vocaţie!” – Modele de bune practici în prevenirea abandonului şcolar”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Joi, 10.11.2022 a.c., la Căminul Bisericesc Pelegrinus din Alba Iulia, a avut loc conferința intitulată „«Prin educaţie spre vocaţie!» – Modele de bune practici în prevenirea abandonului şcolar. Rolul parteneriatului public-privat în asigurarea sustenabilității unui proces educativ întemeiat pe vocație personală și valori”. Evenimentul a marcat atât finalizarea proiectului „Prin Educație spre vocație!”, cât și demarea etapei de sustenabiliate a acestuia, prin partenariatul public-privat încheiat între autoritățile publice și partenerii din proiect.

Conferința a debutat cu un cuvânt de învățătură al Înaltpresfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei, adresat celor peste 50 de invitați prezenți la acest eveniment, prin care a subliniat rolul educației în dăltuirea caraterului uman și importanța acesteia pentru societatea de astăzi, dar mai ales pentru cea de mâine. Evenimentul a continuat cu intervenția domnului Makkai Péter, Secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, urmată de prezentarea rezultatelor proiectului de către toți partenerii implicați în acesta.

În cadrul conferinței a fost subliniată importanța parteneriatului dezvoltat între Biserică, școală și autoritățile publice, bazat pe valorile creștine, în formarea și educarea copiilor de astăzi. La acest eveniment au participat invitați de seamă, dintre care amintim pe domnul Makkai Péter, secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, Cosmin Câmpean reprezentant al Fondului Român de Dezvoltare Socială, care este principala instituție finanțatoare, doamna Ioana Ardelean, reprezentantă a Fundației HEKS/EPER și domnul Vasile Zdrenghea, reprezentant al Fundației FAER Reghin, dar și reprezentanți ai Consiliului Județean Alba, ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba și reprezentanți ai primăriilor Alba Iulia, Aiud, Blaj, Sebeș, Cugir, Zlatna, Baia de Arieș, Ocna Mureș, Hopârta, Roșia de Secaș, Valea Lungă, Rădești, Mirăslău, Berghin, Sântimbru și Ighiu, partenere în cadrul proiectului.

„Întâlnirea de astăzi, a avut scopul încheierii proiectului, dar și continuitatea acestuia. Proiectul „Prin educație spre Vocație!” și-a propus integrarea în sistemul de învățământ și menținerea a 645 de elevi. Considerând că la finalul acestui proiect au rămas trei elemente puternice pe care ne dorim să le punem în practică mai departe.” a transmis Daniela Truța, manager de proiect.


Proiectul „Prin Educație spre vocație!” este implementat de Asociația „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia” în parteneriat cu Fundația HEKS/EPER România, Fundația FAER Reghin și NEWschool Norvegia, în cadrul unei finanțări prin Granturile Norvegiene în cadrul Programului Dezvoltare locală. Obiectivul proiectului este Creșterea gradului de incluziune socială și menținerea în sistemul de educaţie a 645 de elevi în situații de risc din regiunile Centru si Nord–Vest prin crearea de activități de tipul „Școală după școală”. Operator de program fiind Fondul Român de Dezvoltare Socială. Perioada de implementare a proiectului este de 24 de luni și are o valoare totală de 5.244.990,00 lei din care grant 4.720.491,00 lei iar din cofinanțare privată suma de 524.499, 00 lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

15 mai: „Ziua Familiei” 2024 la Aiud. Familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite în cadrul evenimentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

15 mai: „Ziua Familiei” 2024 la Aiud. Familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite în cadrul evenimentului Primăria municipiului Aiud organizează în data de 15 mai 2024 evenimentul „Ziua Familiei”, în cadrul căruia vor fi sărbătorite familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie în anul 2024. Citește și: Ziua Familiei, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea