Rămâi conectat

Ştirea zilei

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu: Candidez pentru președinția USR PLUS Alba, iar fiecare membru este important în proiectul politic propus de mine

Publicat

în

Deputatul Beniamin Todosiu și-a lansat candidatura pentru funcția de președinte al Filialei Alba a USR PLUS, alegerile urmând să finalizeze astfel procesul de fuziune pe plan local dintre Uniunea Salvați România (USR) și Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate (PLUS).

Benimin Todosiu, care este în prezent președinte al USR Alba și deputat al Alianței USR PLUS Alba, a anunțat că va avea un program axat pe dezvoltarea partidului și susținerea unității între membrii celor două formațiuni care au fuzionat. De asemenea, potrivit acestuia, USR PLUS trebuie să își conserve și să își dezvolte scorul politic obținut la alegerile locale și parlamentare de anul trecut, astfel încât, la scrutinul din 2024, să devină una dintre primele forțe politice din județul Alba.

Electrica Furnizare Discount

„Am decis să mă înscriu în competiția internă pentru funcția de președinte al organizației județene. Este o decizie pe care am luat-o după ce m-am consultat cu mulți dintre colegii mei și este totodată un act de asumare a proiectului politic pe care l-am început împreună în 2018. Cu mult curaj, determinare și responsabilitate, mă voi prezenta în fața colegilor mei pentru a le propune să fie parte a echipei mele. În construcția pe care am gândit-o pentru noul USR-PLUS Alba fiecare dintre membri este important și doar împreună, cu multă muncă, unitate și respect, vom reuși să menținem acest partid ca una dintre principalele forțe politice din Alba. Am început împreună să schimbăm comunitățile în care trăim, am început să fim vocea cetățenilor în consiliile locale, în consiliul județean și în Parlament. Oamenii au așteptări mari de la noi și nu trebuie să îi dezamăgim.”, a spus Beniamin Todosiu.

Parlamentarul a lansat și un apel la unitate în interiorul USR PLUS, precizând că va milita pentru ca alegerile interne să fie caracterizate prin competiție corectă și respect.

„Le-am transmis colegilor mei și spun acest lucru și public: avem nevoie de unitate și de o viziune serioasă privind viitorul politic al USR PLUS Alba. Eu vă asigur că voi milita pentru o competiție corectă și mai ales pentru respect la alegerile interne. Sunt sigur că, după finalizarea procesului de fuziune, vom reuși să devenim o echipă sudată și puternică, iar apoi va trebui să muncim serios pentru ca în 2024 să devenim cea mai importantă forță politică din Alba. Nu este un vis, este o țintă pe care o putem atinge cu multă muncă, seriozitate și unitate!”, a conchis deputatul Beniamin Todosiu.

Beniamin Todosiu are 34 de ani și este de profesie tehnician dentar, fiind absolvent al Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade”, din Târgu Mureș, Facultatea de Medicină Dentară – Specializarea Tehnică Dentară. Este membru fondator al Filialei Alba a Uniunii Salvați România, iar din vara anului 2018 este președintele organizației județene USR ALBA. În această perioadă, sub coordonarea lui Beniamin Todosiu, USR s-a extins în peste 40 de localități din județul Alba. Cea mai importantă acțiune publică a fost campania „Fără penali în funcții publice”, în cadrul căreia USR Alba strâns în județ peste 28.000 de semnături. La alegerile locale din 2020, USR PLUS a obținut în județul Alba 46 de mandate de consilieri locali și patru consilieri județeni. De asemenea USR PLUS are și doi primari și un viceprimar, la Alba Iulia și la Lupșa. După alegerile parlamentare de anul trecut, Beniamin Todosiu a câștigat un mandat de deputat, fiind în prezent membru în Comisia pentru politică economică, reformă și privatizare și în Comisia pentru cercetarea abuzurilor, corupției și pentru petiții din Camera Deputaților.

Publicitate

Ştirea zilei

Restricții de circulație pe întreaga rețea rutieră pentru autovehiculele cu o masă autorizată mai mare de 7,5 tone. Precizări de la CNAIR

Publicat

în

Restricții de circulație pe întreaga rețea rutieră pentru autovehiculele cu o masă autorizată mai mare de 7,5 tone. Precizări de la CNAIR

În perioada 29 – 31 iulie, în intervalul orar 12.00 – 20.00, vor fi instituite restricții de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe întreaga rețea rutieră, cu excepția județelor Harghita, Neamț, Suceava și Botoșani.

Electrica Furnizare Discount

„Joi, vineri și sâmbătă (29-31 iulie), în intervalul orar 12.00-20.00, se vor institui restricții de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 t pe întreaga rețea rutieră, exceptând județele: Harghita, Neamț, Suceava și Botoșani.

Aceste restricții vor fi instituite ca urmare a avertizărilor de caniculă emise de către Administraţia Naţională de Meteorologie.

Măsura este adoptată pentru protejarea și conservarea sectoarelor de drum cu îmbrăcăminte bituminoasă, respectiv pentru prevenirea deformațiilor majore ireversibile (ce implică și pierderea stabilității straturilor rutiere) care pot apărea pe rețeaua rutieră, ca efect al desfășurării traficului greu în condițiile climatice de caniculă.

Amintim conducătorilor auto că măsurile adoptate de CNAIR sunt dispuse în baza prevederilor articolului 44 alin.2 al Ordonanţei de Guvern nr.43/1997 privind regimul drumurilor, cu modificările şi completările ulterioare, potrivit cărora administratorul drumului ”poate interzice temporar circulaţia vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pe autostrăzile şi drumurile naţionale din judeţele afectate de codul portocaliu, cu excepţia:

 • transporturilor de persoane;
 • transporturilor de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală;
 • vehicule care participă la intervenţii în caz de forţă majoră;
 • transporturi funerare;
 • transporturi poştale;
 • transporturi de echipamente de prim ajutor;
 • transporturi pentru distribuire de carburanţi;
 • transporturi de mărfuri sub temperatura controlată;
 • transporturi pentru tractări vehicule avariate;
 • transporturi pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate;
 • transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării;
 • transporturi apă îmbuteliată;
 • transporturi produse provenite din exploatări agricole;
 • transporturi militare implicate în exerciţii multinaţionale.”

Pe parcursul următoarelor zile vom reveni cu alte noi comunicate, în funcţie de avertizările meteorologice emise de A.N.M.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din Romania S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 sau pot accesa pagina de internet: www.cnadnr.ro/Situatia Drumurilor Naționale”, arată comunicatul din partea CNADNR.

Citește mai mult

Ştirea zilei

ALERTĂ hidrologică: COD GALBEN de inundații pentru Alba și alte județe, până miercuri la ora 24.00. Zonele vizate

Publicat

în

ALERTĂ hidrologică: COD GALBEN de inundații pentru Alba și alte județe, până miercuri la ora 24.00. Zonele vizate

Un Cod Galben de inundații valabil în județul Alba miercuri, până la ora 24:00, a fost emis pentru bazinel hidrografic Arieș, bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior.

Electrica Furnizare Discount
COD GALBEN

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi a propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile din bazinele hidrografice: Arieș – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, județele: Alba și Cluj.

FENOMENELE VIZATE

Scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE

BAZINE AFECTATE

Râurile din bazinele hidrografice: Arieș – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior

Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| GRINDINA a făcut ravagii în Municipiul Alba Iulia: Gheața, prezentă în mai multe zone ale orașului

Publicat

în

FOTO VIDEO| GRINDINA a făcut ravagii în Municipiul Alba Iulia: Gheața, prezentă în mai multe zone ale orașului

Codul Galben de furtună care vizează Municipiul Alba Iulia a făcut ravagii în cursul zilei de miercuri, 28 iulie, în mai multe zone ale orașului.

Electrica Furnizare Discount

Așa cum se poate observa și în imagini, ploaia cu gheață a fost relativ măruntă, dar efectele sale au fost foarte vizibile.

Reamintim că în județul Alba a fost emisă o avertizare de cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată care se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii, izolat averse ce vor avea și caracter torențial și grindină până joi, 29 iunie, la ora 02.00.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2021 Ziarul Unirea