Rămâi conectat

Ştirea zilei

Compania minieră Cupru Min Abrud va finaliza în 2018 construcția stației de neutralizare a apelor acide, investiție importantă în protecția mediului

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Compania minieră Cupru Min Abrud va finaliza în 2018 construcția stației de neutralizare a apelor acide, investiție importantă în protecția mediului.

Consiliul de Administraţie al companiei miniere Cupru Min SA anunţă rezultate economice cu ”creşteri importante” în anul 2017. Potrivit unui comunicat de presă, veniturile totale ale companiei au crescut anul trecut cu 35,8% faţă de 2016, iar capitalurile proprii cu peste 55%. Veniturile din exploatare /angajat au crescut, de asemenea, cu 34%. ”Prin raportare la anul 2016, în 2017 volumul de descopertă realizat în carieră de la Roşia Poieni a fost de 137%, ceea ce înseamnă o masă minieră de 1.725.000 tone.

Realizările la descoperta de investiţie au fost chiar mai mari, reprezentând 146,7% din volumul anului 2016. S-au pus astfel bazele creşterii producţiei şi în 2018. Remarcabilă este creşterea de productivitate: din cele 38.300 t de concentrat de cupru s-au obţinut 8.010 t de cupru pur, faţă de 7.800 în 2016, la un volum de 37.846 t de concentrat. Este pentru prima dată în istoria societăţii când e depăşită cotă de 8.000 tone de cupru”, se afirmă în comunicat. Anul trecut, Cupru Min a organizat o licitaţie internaţională pentru vânzarea concentratului de cupru, câştigătoare fiind de­semnată compania ”Merlion Resources Holding Limited” cu sediul în Hong Kong, China.

”Un moment determinant pentru dezvoltarea viitoare a companiei l-a reprezentat organizarea cu succes a licitaţiei internaţionale pentru vânzarea concentratului de cupru, în condiţii de transparenţă şi la standarde recunoscute pe plan mondial. Procedura a oferit companiei un contract avantajos pe doi ani, care generează venituri suplimentare de peste 10 milioane de dolari față de vechiul contract şi o relaţie comercială cu unul dintre giganţii cuprului la nivel mondial.

În 2017 am derulat şi încheiat un amplu proces de investiţii în prima etapă a procesului tehnologic-decopertare, extragere minereu şi transport. Patrimoniul tehnic al societăţii s-a îmbogăţit cu utilaje şi echipamente de ultima generaţie, unele fiind singurele de acest gen din România, care permit reducerea costurilor simultan cu creşterea producţiei”, se mai susţine în comunicatul companiei miniere din Alba.

Valoarea estimată a investițiilor pentru anul 2018 este de circa 65 de milioane de lei. În 2018, Cupru Min va lansa a doua etapă de investiţii urmărind modernizarea Secţiei de flotaţie din Uzina de preparare şi va finaliza construcţia Staţiei de neutralizare a apelor acide care sunt deversate în halda de steril de la Valea Şesii.

Compania are în jur de 540 de angajați și deține aproximativ 60% din rezerva de cupru a României.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Oameni cu inima mare! Voluntari din Franța și Germania au construit un parc de joacă pentru copiii din Aiud

Unirea Ziarul

Publicat

în

Voluntari din Franța și Germania au construit un parc de joacă pentru copiii din Aiud Timp de o săptămână mai mulți voluntari din Franța, Germania, dar și alte state europene s-au aflat la Aiud, unde au construit un loc de joacă pentru copii. Toate materialele din care s-a realizat parcul de joacă pentru copiii aiudeni […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea