Rămâi conectat

Cultură Educație

(FOTO) Colegiul Militar „Mihai Viteazul”: Cei mai buni elevi au primit premii de onoare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cu prilejul ceremoniei închiderii anului şcolar 2012 – 2013, pe platoul din incinta Colegiului Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia a avut loc festivitatea de decernare a premiilor de onoare ale instituţiei.

lm inchidere an scolar87

Statul  Major al Forţelor Terestre a acordat diplome şi bani (200 lei) elevilor care au obţinut rezultate la faza naţională a olimpiadelor şcolare şi diplome cadrelor didactice care i-au îndrumat: Paula Comşa – menţiune la faza naţională a olimpiadei de psihologie, îndrumată de către prof. Simina Dura, Dan Pătruţiu – menţiune la faza naţională a olimpiadei de religie şi Daniela Ani-Oniţa – menţiune la faza naţională a olimpiadei de religie, ambii îndrumaţi de către prof. Ioan Nistor. Banii au fost acordaţi din partea Fundaţiei „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe – Purtătorul de Biruinţă”, care a mai acordat şi o tabletă elevei cu cea mai mare medie în cei 4 ani de liceu, respectiv eleva plutonier adjutant Alexandra Oltean.

lm inchidere an scolar111

Iată care sunt ceilalţi beneficiari ai premiilor de onoare: 1. Premiul „Col. (r) dr. ing. Gabriel Anastasiu” în valoare de 100 lei, care se acordă la sfârşitul fiecărui an de învăţământ, unui elev din clasele a XI-a cu rezultate foarte bune la chimie şi nota 10 la purtare. Premiul se acordă elevului Ovidiu Tăban, 2. Premiul „Col. (r) ing. Constantin Hurezeanu”, în valoare de 100 lei, care se acordă anual celui mai bun elev la matematică. Se acordă elevului Iosif Alexandru Costin, 3. Premiul „Emil Ştefan” de 100 de lei acordat celui mai bun elev la disciplina fizică a ajuns la eleva Adina Stan. 4. Premiul „Col.(r) ing. Mihai Radu Eliat”, în valoare de 100 lei, se acordă elevului cu cele mai bune rezultate la disciplina informatică şi media 10 la purtare. Premiul se acordă elevului Adrian Popescu. Cele 4 premii au fost sponsorizate de firma Diafan.

lm inchidere an scolar122

5. Premiul „Colonel (r) ing. Nicolae Mosora, absolvent promoţia 1938 Târgu Mureş, cavaler al ordinului «Mihai Viteazul»”, în valoare de 100 lei, se acordă absolventului dintre primii 5 în ordinea mediilor, care a fost desemnat prin vot de către colegi drept „cel mai bun camarad”. De acest premiu beneficiază elevul Doru Rebreanu. Premiul „Comandor Spânu Zamfir”, în valoare de 100 lei se acorda elevului Gabriel Buricea, care a avut cea mai bună prestaţie sportivă.

lm inchidere an scolar134

6. Premiul „col. (r) Alexandru Stanciu” pentru cea mai bună activitate la limba şi literatura română, în valoare de 100 lei, sponsorizat de Agra’s, se acordă elevului Cosmin Creţu. 7. Premiul pentru cele mai bune rezultate la limba franceză a fost decernat elevei plutonier Mădălina Cambrea. Premiul, în valoare de 200 lei, a fost sposorizat de către absolventul veteran, promoţia 1945, Corneliu Buchholzer. 8. Premiul de onoare „General-maior (r) Gheorghe Răbăcel”, care a îndeplinit funcţia de comandant al colegiului în perioada 1978-1988, în valoare de 200 lei, se acordă elevei plutonier Mădălina Cambrea. Premiul se acordă, conform statutului, unui elev din clasele IX-XI, care a obţinut media generală cea mai mare şi nota 10 la purtare, distincţia fiind înmânată câştigătoarei chiar de către iniţiatorul premiului, g-ral. bg. Gheorghe Răbăcel. 9. În valoare de 200 lei, premiul „Colonel (r) Voicu Cioară”, comandant al Colegiului Militar „Mihai Viteazul” în perioada 1997-2008, se acordă absolventei Alexandra Oltean. 10. Premiul „General-maior Cristache Ştefănescu” al primei promoţii ce a absolvit la Alba Iulia se acordă elevului cu cele mai bune rezultate la disciplina pregătire militară. Premiul a fost constituit şi sponsorizat de către col. (r) Ioan Uţiu, absolvent din promoţia 1978. Premiul este în valoare de 200 lei şi se acordă elevului sergent Andrei Cărăuşu.

lm inchidere an scolar143

Cele mai consistente premii au fost şi în acest an premiile „Sarmizegetusa”, oferite cu generozitate de Asociaţia Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere „Sarmizegetusa” Vulcan (reprezentată de o delegaţie condusă de col. (r) Dănilă Moldovan şi primarul Gheorghe Ile), în valoare de 500 lei fiecare. De aceste premii beneficiază cei mai buni elevi la nivelul claselor a IX-a, a X-a,  a XI-a şi a XII-a, precum şi cel mai bun elev la nivelul colegiului, astfel: Aurora Pavel, Casiana Fusu, Mădălina Cambrea şi Adina Stan, care a primit şi Marele Premiu pentru cea mai mare medie din colegiu. Pe lângă diplome şi bani, laureatele au primit şi cărţi datorită generozităţii rezerviştilor din Vulcan, care merită sincere felicitări pentru gestul lor. Col.(r) Dănilă Moldovan a avut un discurs mobilizator la adresa tuturor şi le-a felicitat pe premiante, urându-le mult succes, iar băieţilor le-a promis că va dubla valoarea premiului pentru cel care se va număra anul viitor printre câştigători. De asemenea, a mai primit o diplomă de excelenţă întregul colectiv profesoral, în numele căruia a ridicat diploma prof. Dorina Trifon. Felicitări şi mult succes tuturor.

Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Elevul fruntaș Daniel Cârnaț, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, premiul I la un concurs de literatură și arte vizuale dedicat poetului Lucian Blaga

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevul fruntaș Daniel Cârnaț, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, premiul I la un concurs de literatură și arte vizuale dedicat poetului Lucian Blaga Elevul fruntaș Daniel Cârnaț s-a remarcat din nou în cadrul activităților culturale datorită Premiului I obținut la etapa județeană și apoi la cea națională a Concursului de literatură și arte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea