Codul rutier 2023. Noi reguli de circulație ce trebuie știute de toți românii
Codul rutier 2023. Noi reguli de circulație ce trebuie știute de toți românii
Codul rutier 2023 ar urma să sufere o serie de modificări importante, ce trebuie aduse la cunoștința șoferilor, astfel încât aceștia din urmă să le cunoască și să le aplice în momentul în care vor intra în vigoare.
Concret, este vorba despre obligativitatea de a folosi farurile pe timp de zi. Șoferii români ar putea, în curând, să fie obligați de lege să utilizeze farurile, chiar dacă afară este lumină. Noua reglementare se va aplica pe anumite drumuri publice.
Conform legislației care este în vigoare la ora actuală, în circulația pe autostrăzi, pe drumurile expres și pe cele naționale europene (E) conducătorii de autovehicule și tractoare agricole sau forestiere sunt obligați să folosească și în timpul zilei luminile de întâlnire sau luminile pentru circulația diurnă.
Acestea fiind spuse, proiectul despre care vorbeam anterior și care se află pe masa deputaților fix aici va aduce modificări, dacă parlamentarii noștri îi vor da undă verde și dacă va fi promulgat ulterior și de președintele României.
Ei bine, propunerea de modificare a Codului rutier 2023 prevede includerea în lista de mai sus și a tuturor drumurilor naționale (DN). Mai mult, mai prevede propunerea legislativă, vor fi incluse chiar și drumurile care nu au și statut de drumuri europene.
Cei ce au inițiat acest proiect subliniază și motivele ce îl justifică, aducând în discuție faptul că trebuie să ne adaptăm legislației europene în zona rutieră. De asemenea, inițiatorii consideră că modificările vin în sprijinul șoferilor români, pe care această măsură îi va ajuta.
„Considerăm că prezenta inițiativă legislativă se înscrie în procesul continuu de implementare a legislației europene.
Venind în sprijinul participanților la trafic, făcându-i să observe în timp util autovehiculele care se deplasează pe drumurile naționale ceea ce, pe de o parte, va reduce numărul accidentelor, iar pe de alta, va mări siguranța rutieră din țara noastră”, se spune în expunerea de motive a proiectului de lege.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
PENSIILE și indemnizațiile pentru însoțitor, încasate necuvenit NU SE MAI RECUPEREAZĂ: Legea a fost promulgată
PENSIILE și indemnizațiile pentru însoțitor, încasate necuvenit NU SE MAI RECUPEREAZĂ: Legea a fost promulgată Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi, 19 noiembrie 2024, legea potrivit căreia nu se recuperează sumele încasate necuvenit cu titlu de pensie, indemnizaţie socială pentru pensionari şi indemnizaţie pentru însoţitor. Actul normativ vizează asigurarea unei forme de protecţie a pensionarilor, […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii7 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii