Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Codul Bunelor Maniere: Reguli de bună cuviință în biserică

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Codul Bunelor Maniere: Reguli de bună cuviință în biserică

Unul dintre locurile în care se impune o anumită conduită, o anumită ținută și respectarea anumitor reguli de bună cuviință este biserica, indiferent de momentul sau ocazia cu care intrați aici.

Iată ce recomandă Codul Bunelor Maniere dacă mergeți la un lăcaș de cult:

Când intrăm în biserică ne închinăm în fața icoanelor. Poziția pentru rugăciune în Biserica Ortodoxă este în picioare. Scaunele montate la perete sunt rezervate pentru cei în vârstă sau bolnavi. Este indicat să stăm în picioare pe tot parcursul slujbei religioase, dar într-un loc în care nu incomodăm și nu blocăm pe nimeni.

Ținuta va fi decentă, fiind excluse rochiile/fustele prea scurte, prea strâmte, pantalonii scurți, maieurile sau rochiile prea decoltate sau cu spatele gol. Excepție fac situațiile în care ne aflăm în biserică la o slujbă de cununie sau de botez, unde rochiile pot fi elegante și cu croieli deosebite.

Citește și: CODUL BUNELOR MANIERE: Cum trebuie să te comporți la masă? Ce tacâmuri folosești, ce faci cu șervetul, cum trebuie să te așezi și alte reguli de politețe

Este bine să nu întârziați la slujbă, să ajungeți înainte de începerea acesteia, dar dacă ați întârziat, veți intra cât se poate de discret, în liniște, fără a deranja. Nu vom purta conversații în timpul slujbei, vom avea grijă să închidem telefoanele mobile. Este nepoliticos să mâncați sau să mestecați gumă.

Dacă mergeți la biserică împreună cu un copil, aveți grijă să nu se îndepărteze, să nu vorbească tare. Dacă e un copil neastâmpărat, e mai bine să nu-l aduceți la biserică în timpul slujbei, scrie agerpres.ro

De reținut este faptul că fumatul este interzis nu doar în biserică, ci și în curtea bisericii. Dacă după slujba de oficiere a cununiei religioase doriți să aruncați confetti sau petale de flori deasupra mirilor, o veți face afară, nu în biserică. Nimeni nu e obligat să facă apoi curățenie după plecarea dumneavoastră. (Z.U.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Săptămâna Patimilor sau Săptămâna Mare din Postul Paștelui: Care este semnificația fiecarei zile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Săptămâna Patimilor sau Săptămâna Mare din Postul Paștelui: Care este semnificația fiecarei zile Săptămâna Patimilor, sau Săptămâna Mare, așa cum este cunoscută în popor, este perioada de la Duminica Floriilor până în Sâmbăta Mare, inclusiv. Potrivit rânduielilor canonice, în această săptămână se ajunează până seara, iar slujbele specifice acestei săptămâni sunt Deniile. Citește și: Paște […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea