Rămâi conectat

Ştirea zilei

COD PORTOCALIU și COD GALBEN de INUNDAȚII în Alba: Râurile din bazinele Arieșul Mic și Sohodol ar putea crește în debit, până sâmbătă seara

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un Cod Portocaliu de inundații valabil în județul Alba sâmbătă, până la ora 20:00, a fost emis pentru râurile mici din bazinele hidrografice Arieșul Mic, Sohodol.

Se vor semnala scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depășiri ale Cotelor de Inundație.

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de Inundație pe râurile mici din bazinele hidrografice: Arieșul Mic, Sohodol (afluenți ai râului Arieș), județul Alba.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice superioare ale râurilor: Sohodol.

De asemenea, până la ora 24:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi a propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe râurile mici din bazinele hidrografice: Arieş – bazin amonte S.H. Buru, Mureş – afluenţii de dreapta aferenţi sectorului aval confluenţă Aiud – amonte confluenţă Strei, judeţele: Cluj, Alba, Hunedoara.

INHGA menţionează că fenomenele se pot produce cu intensitate şi probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Iara – bazin superior, Ampoi – bazin superior.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Salariul, criteriul cel mai important pentru românii care caută locuri de muncă

Unirea Ziarul

Publicat

în

Salariul, criteriul cel mai important pentru românii care caută locuri de muncă Salariul, echilibrul dintre viața personală și cea profesională și relația bună cu managerul sunt criteriile care contează cel mai mult pentru români când vine vorba de alegerea unui job, potrivit unui studiu realizat de o platformă de recrutare și transmis către site-ul StartupCafe.ro. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea