Rămâi conectat

Curier Județean

Cerșetori insistenți amendați de jandarmii din Alba

Bogdan Presecan

Publicat

în

Patru femei care cerşeau din poartă în poartă în localitatea Vinerea au fost oprite de un echipaj mixt de poliţie şi jandarmerie şi au fost sancţionate contravenţional.

Potrivit Jandarmeriei Alba, “cele patru provin dintr-o comunitate care staţionează temporar pe malul Râului Cugir, la intrarea dinspre Alba Iulia în comuna Şibot. Începând cu ora 10.30 au început să bată la uşile locuinţelor din Vinerea cerând mâncare, haine şi bani. Exasperaţi de insistenţele lor, mai mulţi cetăţeni au solicitat intervenţia forţelor de ordine astfel încât în scurt timp acestea au fost interpelate de un echipaj mixt de poliţie şi jandarmerie. Identificate ca fiind M.L. ( 17 ani ), Aurica L. ( 19 ani ), Laura C. ( 32 de ani), toate domiciliate pe raza comunei Recea – Cristur, jud. Cluj şi Minerva L. ( 27 de ani ), din Sângeorz Băi, jud. Bistriţa Năsăud, au fost sancţionate cu amendă în valoare totală de 700 de lei.”

Reprezentanții Jandarmeriei indică cetăţenilor să nu încurajeze cerşetoria, să-i semnaleze prompt la 112 pe cei care o practică şi reamintim că, potrivit normelor legale, apelarea la mila publicului de către o persoană aptă de muncă precum şi determinarea unei persoane la săvârşirea unor astfel de fapte constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 100 şi 500 de lei. De asemenea, aduc în atenţie că fapta majorului care, având capacitatea de a munci, apelează în mod repetat la mila publicului, cerând ajutor material, folosindu-se în acest scop de prezenţa unui minor, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Sprijin financiar pentru victimele infracțiunilor sexuale: Vouchere de până la 18.500 lei

Bera Larisa

Publicat

în

Sprijin financiar pentru victimele infracțiunilor sexuale: Vouchere de până la 18.500 lei Victimele infracțiunilor sexuale pot beneficia de un sprijin financiar de până la cinci salarii minime brute, adică suma de 18.500 lei. Pentru a primi acești bani, este necesar ca persoana respectivă să depună o cerere la Tribunalul de unde are domiciliu. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea