Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Actualitate

Ce se întâmplă cu indexarea pensiilor din 1 ianuarie 2025. Sunt sau nu bani pentru majorarea lor?

Unirea Ziarul

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Ce se întâmplă cu indexarea pensiilor din 1 ianuarie 2025. Sunt sau nu bani pentru majorarea lor?

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat luni, despre majorarea pensiilor de la 1 ianuarie, că legea în vigoare spune foarte clar că pensiile se indexează cu rata inflaţiei şi deocamdată această lege este cea în baza căreia se va elabora bugetul pe 2025. Ministrul Finanţelor a fost întrebat dacă vor exista bani pentru plata pensiilor indexate cu inflaţia în ianuarie.

„Eu cred că lună de lună, inclusiv una octombrie, noiembrie, decembrie, fondurile necesare pentru recalcularea pensiilor după cum ştiţi au fost asigurate şi nu s- pus problema sub nicio formă ca aceste drepturi pe care le-au dobândit pensionarii să nu fie achitate la timp”, a spus ministrul.

„Haideţi să discutăm la momentul respectiv, când vom lucra pentru bugetul anului 2025. Pentru astfel de măsuri, legea în vigoare spune foarte clar că pensiile se indexează cu rata inflaţiei şi deocamdată această lege este cea în baza căreia se va elabora bugetul pe 2025”, a afirmat Boloş, citat de știripesurse.ro

Citește și: Indexarea pensiilor din ianuarie 2025: Alte 13,1% pensii vor crește la începutul anului viitor

Indexarea pensiilor cu inflația este o modalitate uzuală de a le majora, iar procedura se realizează de obicei la începutul fiecărui an.

Practic, în luna ianuarie a fiecărui an, va exista o indexare generală a pensiilor, ca regulă, cât și una specială, de menținere a puterii de cumpărare, pentru pensiile aflate în plată ai căror beneficiari sunt dezavantajați de noua lege a pensiilor.

Amintim că la jumătatea lunii trecute, Ministerul Muncii a anunțat că nu toate pensiile aflate în plată vor fi majorate de la 1 septembrie, 803.433 de pensionari urmând să încaseze aceeași pensie ca în prezent.

Ministerul a explicat că în cazul a 84.176 de pensii a rezultat aceeași valoare în urma recalculării, iar pentru 719.257 a reieșit o valoare mai mică.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

FOTO | Accident rutier între Oarda și Limba: Un autoturism s-a răsturnat în afara părții carosabile

Cezar Lancrajan

Publicat

în

FOTO | Accident rutier între Oarda și Limba: Un autoturism s-a răsturnat în afara părții carosabile Un accident rutier s-a produs astăzi, 26 septembrie, în jurul orei 21:35, între localitățile Oarda și Limba. Din primele informații transmise de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgență “UNIREA” al Judeţului Alba în incident a fost implicat un singur autoturism […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea