Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Ce salariu va avea un profesor debutant în 2024, după majorări. Calcul făcut de Ministrul Educației

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ce salariu va avea un profesor debutant în 2024, după majorări. Calcul făcut de Ministrul Educației

Profesorii vor beneficia de creșteri salariale semnificative începând cu luna iunie 2024, acesta fiind rezultatul eforturilor de a îmbunătăți condițiile de lucru și a recunoaște valoarea profesională a dascălilor. Ministrul Educației din România, Ligia Deca, a făcut anunțul cu privire la salarizarea cadrelor didactice în urma unei întâlniri cu directorii unităților de învățământ din țară. 

Ministrul Educației, veste bună pentru profesori

Într-o mișcare importantă pentru sistemul de Educație din România, ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat rezultatele unei întâlniri recente cu directorii unităților de învățământ din țară. Potrivit acestor declarații, profesorii români se pot aștepta la creșteri semnificative ale salariilor lor, începând cu luna iunie 2024.

Aceste majorări de salarii sunt parte a unui plan ambițios care vizează o creștere medie de peste 50% în perioada iunie 2023 – iunie 2024. Conform ministrului Ligia Deca, salariul brut al unui profesor debutant va ajunge la peste 6.400 de lei, în timp ce un profesor cu peste 25 de ani de vechime și grad didactic I va beneficia de un salariu brut de peste 10.200 de lei.

Citește și: Profesorii care dau meditații propriilor elevi și nu declară, pasibili de sancțiuni GRAVE: Riscă inclusiv închisoarea

Mai mult, directorii de școli vor beneficia de creșteri salariale de aproximativ 36% comparativ cu luna decembrie a anului precedent. Această majorare reprezintă o recunoaștere a rolului vital pe care directorii îl joacă în gestionarea eficientă a unităților de învățământ și în promovarea standardelor educaționale de calitate.

Ce beneficii vor avea toți profesorii

Ministrul Educației din România, Ligia Deca, a oferit detalii concrete privind creșterile salariale în sectorul educațional, cu accent pe directorii de școli. Un exemplu elocvent este cel al unui director de școală cu gradul didactic I, care, după majorările planificate pentru iunie 2024, va beneficia de un salariu brut de 11.484 de lei.

Această majorare salarială reprezintă un pas semnificativ în recunoașterea și valorizarea rolului directorilor în conducerea și administrarea eficientă a unităților de învățământ.

În plus, ministrul a subliniat că aceste salarii de bază pot fi completate cu diverse sporuri, în funcție de specificul activității și al responsabilităților fiecărui cadru didactic și director. Aceste sporuri ar putea include, de exemplu, suplimente pentru ore suplimentare, condiții de muncă sau alte criterii care reflectă complexitatea și importanța rolului pe care acești profesioniști îl joacă în sistemul educațional.

„O să dau doar câteva exemple, poate sunt de interes. Am vorbit despre creşterea salariilor personalului din învăţământ. Ştim că salariile au crescut, în medie, între 25 şi 30% anul trecut, anul acesta vor creşte, tot aşa, pe medie, cu 20%.

Asta înseamnă că între iunie 2023 – iunie 2024 avem o creştere, per total, de peste 50% în medie, în învăţământ. În cazul directorilor, creşterea, raportată la luna decembrie, începând cu 1 ianuarie, este de aproximativ 30%. În iunie, creşterea, pe medie, tot aşa, sare undeva la 36%, vorbim despre creşteri importante”, a declarat Ligia Deca.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Nume despre care NU ŞTIAI că se sărbătoresc de FLORII. Cui trebuie să mai spui „La Multi Ani!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Nume despre care NU ŞTIAI că se sărbătoresc de FLORII. Cui trebuie să mai spui „La Multi Ani!” Citește și: Ce nume de fete și băieți cu nume de floare se sărbătoresc de Florii Floriile sunt prilej de sărbătoare pentru români în Postul Paştelui. Dacă aveţi prieteni sau rude care poartă nume de flori, cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea