Ce recomandă Poliția Română șoferilor pentru a nu fi implicați în accidente rutiere
Poliţia Română acţionează fără întrerupere pentru reducerea riscului rutier, combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere şi salvarea de vieţi, precum şi sancţionarea celor care nu respectă regulile de circulaţie, punând în pericol siguranţa circulaţiei pe drumurile publice.
Prevenirea accidentelor produse pe fondul vitezei excesive sau neadaptate condiţiilor de drum/trafic este unul dintre obiectivele prioritare de acţiune al Poliţiei Române, pentru reducerea riscului rutier, la nivel naţional.
Pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză, al neadaptării vitezei la condițiile meteo, al consumului de alcool la volan și a altor cauze generatoare de evenimente rutiere nedorite, Direcţia Rutieră din cadrul Poliţiei Române organizează frecvent acţiuni, la nivel naţional, la care participată şi poliţiştii rutieri din cadrul structurilor de ordine publică.
Pentru a nu fi implicaţi în accidente rutiere, Poliţia Română recomandă conducătorilor auto:
Contribuie la siguranţa rutieră! Nu conduce autovehicule dacă ai consumat băuturi alcoolice!
Planifică-ţi din timp călătoria! Dacă vremea esre nefavorabilă renunţă la utilizarea automobilului propriu şi foloseşte transportul în comun.
Pe carosabil se pot forma zone alunecoase înainte ca termometrul să arate 0˚C. Ia în calcul iminenţa apariţiei poleiului!
Pleci la drum de sărbători? Nu risca să conduci obosit, ia pauze dese!
Este foarte important să ai o bună vizibilitate în trafic. Nu pleca la drum până nu ai curăţat complet toate geamurile maşinii.
Este ilegal să conduci sub influenţa substanţelor psihoactive, inclusiv a unor medicamente care conţin asemenea substanţe.
Distanţele de frânare pot fi de până la 3 ori mai mari pe drumuri alunecoase. Adaptează-ţi viteza şi circulă cu prudenţă!
Dacă ai consumat câteva pahare cu alcool în cursul serii, este posibil ca dimineaţa să fi încă sub influenţă. Nu risca să conduci astfel!
Asigură-te că sistemul de control al stabilităţii autovehiculului tău este pornit, pentru a-ţi asigura o tracţiune optimă.
Nu accepta să te urci într-o maşină condusă de un şofer băut! Anunţă imediat poliţia.
Dacă drumarii acţionează pentru deszăpezire creează-le spaţiu de lucru! Nu-i depăşi şi facilitează-le acţiunea!
Porneşti la drum lung de sărbători? Ca tine procedează alte câteva mii de şoferi! Ia-ţi o rezervă de timp!
De asemenea, Centrul INFOTRAFIC al Inspectoratului General al Poliţiei Române informează că, la această oră, pe drumurile care tranzitează judeţele Alba, Brăila, Bihor, Ialomiţa, Caraş – Severin, Călăraşi, Iaşi, Vaslui şi Iaşi se semnalează ceaţă, care variază ca densitate. Din acestă cauză, vizibilitatea este scăzută sub 200 de metri, şi local, sub 50 de metri.
Pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa , între kilometrii 12 şi 193, se circulă îngreunat din cauza ceţii dense, vizibilitatea fiind sub 100 de metri.
Ceaţă se semnalează şi pe autostrada A1 Râmnicu Vâlcea – Deva, şi din această cauză, vizibilitatea este între 150 şi 200 de metri, cu carosabil umed.
În judeţul Iaşi, pe principalele artere de circulaţie, ceaţa a redus vizibilitatea sub 200 de metri şi pe unele porţiuni, izolat, sub 50 de metri. Cel mai greuu se circulă pe D.E. 583 Iaşi – Podul Iloaiei, vizibilitatea este sub 50-100 de metri şi pe D.N. 28 Iaşi- Răducăneni, vizibilitatea este sub 50 de metri.
Le recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza în funcție de vizibilitate şi starea carosabilului şi să mărească distanţa în mers.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024
Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024 Pe finalul anului 2024, țara noastră atinge un record istoric în ceea ce privește construcția drumurilor express și autostrăzilor, respectiv aproape 200 de km. Ultimul record înregistrat, a fost în 2013, atunci când au fost inaugurați aproape 118 kilometri. […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum o zi
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 3 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Curier Județeanacum 3 zile
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun