Ce ar putea începe elevii să facă timp de 20 de minute zilnic. Ministrul educației: „O Românie modernă nu poate fi realizată decât prin cultură și mai ales prin educație”

Ce ar putea începe elevii să facă timp de 20 de minute zilnic. Ministrul educației: „O Românie modernă nu poate fi realizată decât prin cultură și mai ales prin educație”

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a anunțat, miercuri ce proiect lansează în școlile din țară și a subliniat faptul că o Românie modernă nu poate fi realizată decât prin cultură şi mai ales prin educaţie.

„O cercetare recentă ne arată că educaţia şi cultura sunt puternic interconectate, însă cultura într-un sens mai larg nu este o parte din procesul de educaţie, ci este educaţia în sine. Educaţia şi cultura se influenţează reciproc şi simultan, definesc şi schimbă gândirea şi comportamentul uman. Educaţia este mai degrabă mecanismul prin care societăţile încearcă să îşi conserve cultura, specificul identitar şi standardele de viaţă şi să le transmită prin sisteme formale de educaţie.

Citește și: modele de subiecte BAC

Relaţia dintre cultură şi educaţie este una circulară. Educaţia şi cultura se oglindesc permanent una în cealaltă, iar efectele acestei reflectări reciproce se regăsesc constant în comportamentul uman al fiecăruia dintre noi”, a afirmat ministrul Educaţiei, la sesiunea festivă „Sincroniile europene ale culturii române”, organizată la Academia Română, de Ziua Culturii Naţionale.

SCHIMBĂRI PENTRU ELEVII DIN ROMÂNIA

Ea a anunţat lansarea de către Ministerul Educaţiei, cu acest prilej, a unui proiect dedicat încurajării lecturii în şcoală şi în familie.

Elevii din România, încurajați să lectureze

„Lansăm invitaţia ca în toate şcolile din România fiecare copil să citească măcar 20 de minute pe zi. Totodată, invit pe cei mari – părinţi şi bunici – să se alăture copiilor şi să citească împreună încă 20 de minute acasă”.

sursa: a1.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...