Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cazul toxiinfecției alimentare de la „Măcelăria VIP-urior”: DSV și DSP au aplicat amenzi în valoare totală de aproximativ 4.000 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cazul toxiinfecției alimentare de la „Măcelăria VIP-urior”: DSV și DSP au aplicat amenzi în valoare totală de aproximativ 4.000 de lei

În urma controalelor de către Direcția de Sănătate Publică Alba și DSVSA la măcelăria reclamată de mai multe persoane, care au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară, după ce au consumat produse de la respectiva carmangerie, unitatea a fost amendată cu un cuantum total de 3.800 de lei și s-a ales cu suspendarea activității.

Printre neregulile semnalate de Direcția de Sănătate Publice, se numără lipsa cursurilor de intruire privind noțiuni fundamentale de igienă, precum și neefectuarea operatiunilor de igienizare si dezinfecție a ouălor.

Inspectorii Direcției de Sănătate Publică (DSP) Alba au efectuat controale amănunțite la o unitate de tip braserie din Alba Iulia în urma unor sesizări din partea consumatorilor – care s-au prezentat la spital cu probleme digestive, grețuri, vărsături si scaune diareice – respectiv a raportării de către Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia a acestor cazuri (pacienți prezentați la spital cu astfel de simptome).

Pentru aceste deficiențe s-a aplicat o amendă contravențională cumulată pentru cele 2 neconformități, administratorului unității, în cuantum de 2.600 de lei, conform HG. 857/2011(acesta fiind maximul prevăzut de legislație pentru cele două neconformități).

De asemenea s-a aplicat și sancțiunea complementară de suspendare temporară a activității braseriei unde au fost preparate produsele alimentare consumate de persoanele afectate, până la remedierea deficiențelor constatate și primirea rezultatelor de laborator.

Personalul de specialitate al DSP Alba a recoltat teste de sanitație și o probă de apă, care vor fi analizate în cadrul aboratorului propriu.

După primirea rezultatelor de laborator vor fi luate și alte măsuri dacă va fi cazul.

De asemenea, la informarea Direcției de Sănătate Publică Alba, respectiv la sesizarea unui consumator, inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor s-au deplasat la unitatea de alimentație publică de tip carmangerie și braserie pentru efectuarea unei anchete epidemiologice.

Inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor au aplicat o amendă contravențională în cuantum de 1.200 de lei, conform HG 984/2005, pentru condiții necorespunzătoare de igienă, respectiv manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor de igienă.

De asemenea, au fost recoltate probe din materia primă, care vor fi examinate în cadrul Laboratorului Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor Alba, iar în funcție de rezultatele buletinelor de analiză vor fi luate măsurile care se impun.

Nu mai puțin de 16 persoane din Alba au suferit intoxicație alimentară după ce au consumat produse de la măcelăria cu specific italian, situată pe Calea Moților.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Două subsoluri din Blaj au fost inundate ca urmare a ploilor din cursul nopții. Au intervenit pompierii militari pentru evacuarea apei

Bera Larisa

Publicat

în

Două subsoluri din Blaj au fost inundate ca urmare a ploilor din cursul nopții. Au intervenit pompierii militari pentru evacuarea apei În cursul dimineții de marți, 6 august, în jurul orei 7.30, pompierii militari din Blaj au intervenit pentru evacuarea apei din două subsoluri care au fost inundate în urma precipitațiilor de azi noapte. Ca […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea