Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Ştirea Ta

Cartea unui elev curios să afle continuarea unei povești, ruptă de un dascăl din Alba, iritat de gest: ”A sfâșiat-o de parcă a scos un Hustler sau Playboy”

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Cartea unui elev curios să afle continuarea unei povești, ruptă de un dascăl din Alba, iritat de gest: ”A sfâșiat-o de parcă a scos un Hustler sau Playboy”

De Ziua Educației, când ar trebui să îi prețuim pe dascălii care răspândesc lumina cunoașterii elevilor, un cadru didactic din Alba reușește să devină un real exemplu de așa nu.

Totul a pornit de la gestul unui tânăr învățăcel care, mânat de curiozitatea de a afla ce se întâmplă mai departe într-o poveste, a îndrăznit să scoată o carte din bancă și să citească. Iritată de gestul care ar fi trebuit să bucure un dascăl și nu să-l enerveze, cadrul didactic s-a repezit și a rupt la propriu cartea.

Ce exemplu și ce concluzie se poate trage când un profesor face bucățele tocmai simbolul profesiei pe care o reprezintă. Dezamăgitor este și faptul că în loc să încurajeze asemenea gesturi din partea elevilor care tot mai puțin pun mâna pe o carte, stimabila dăscăliță a făcut-o bucățele mai ceva ca pe o revistă de doi lei.

Șocat și dezgustat de gestul profesoarei, unchiul copilului a relatat tot incidentul pe un cont de Facebook, chiar de Ziua Dascălilor, pe 5 octombrie:

De ziua educatorului, o chestie ce sunt sigur ca va rupe lumea în două.

Un profesor de matematică mi-a interceptat nepotul păcălind fracțiile cu lectura. Adică, în timp ce domnia sa făcea o transfuzie de informație în regim de unu la unu, cu alt coleg, puștiu și-a scos cartea să mai prindă câteva rânduri. Uluită de sfidare și plină de indispoziție, năluca matematicii s-a năpustit peste nesimțit și i-a sfâșiat, la propriu, cartea.

Să ne-nțelegem, nu exclud ideea de coerciție. Chiar pretind justa aplicare. În schimb, desfid gestul barbar al unui dascăl de a rupe o carte. Într-o țară a bibliotecilor goale, mă irită maxim faptul de a pune egal între o carte și o eventuală revistă ce ar pune în dubiu școala și morala. Cu alte cuvinte, copilul n-a scos un Hustler sau Playboy. Ispitit de curiozitate a ținut morțiș să afle ce se întâmpla mai departe, în poveste.

O atitudine păcătoasă pe care nici pocăință n-ar ierta-o. O devalizare ignobilă a celui mai nobil bun, gest pe care nu-l mai știu practicat de vremea inchizitorilor abjecți ai intelectualilor, din diverse regimuri totalitare. Necum să-l găsesc asociat corpului didactic din una dintre școlile „bune” din Alba Iulia.

La mulți ani, dascălilor!

Dispreț, tuturor brutelor care se pretind educatori”, a scris Mihai Coșer pe Facebook.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Ştirea Ta

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA | Intrarea în Alba Iulia, mai grea decât cucerirea unei redute: Trafic de coșmar și coloană de mașini până în zona industrială Ciugud

Ziarul Unirea

Publicat

în

Intrarea în Alba Iulia, mai grea decât cucerirea unei redute: Trafic de coșmar și coloană de mașini până în zona industrială Ciugud Nu doar în Alba Iulia traficul este de coșmar la primele ore ale dimineții, ci și intrarea în municipiu dinspre Ciugud pune la grea încercare nervii și răbdarea șoferilor.  Citește și: VIDEO | […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea