Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

Când se vor relua orele FIZICE la Universitatea „1 Decembrie” din Alba Iulia. Criteriile DECISIVE pentru întoarcerea studenților în bănci

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Studenții Universității „1 Decembrie” din Alba Iulia, la fel ca și restul colegilor lor din România, se confruntă de aproape un an cu efectele negative ale acestei pandemii, care i-a forțat să își mute activitatea din băncile facultăților în mediul online.

În data de 14 ianuarie, Președintele Klaus Iohannis a declarat că fiecare universitate decide, în funcție de specific, dacă permite studenților să revină la cursuri în format fizic, dată fiind autonomia universitară. Universitățile se pot alinia, însă, scenariului din postuniversitar.

De asemenea, acesta a avertizat că în data de 2 februarie, înainte să înceapă școala, se va face o reevaluare a situației pandemice pentru a ști cu exactitate dacă rămâne definitivă data de 8 februarie pentru redeschiderea școlilor.

CITEȘTE ȘI: Școala online, PRELUNGITĂ până în 8 februarie. Ministrul Educației va adopta o ordonanță de urgență

Valer-Daniel Breaz, rectorul Universității „1 Decembrie” din Alba Iulia, a declarat pentru ziarulunirea.ro că „ în acest moment, se urmărește finalizarea sesiunii de examene din primul semestru, care se desfășoară în mediul online, urmând mai apoi să se ia o decizie asupra funcționării orelor în cel de-al doilea semestru, în funcție de cum va evolua situația epidemiologică.”

Astfel, dacă numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus va fi în scădere, iar situația va fi una favorabilă desfășurării orelor în format fizic, studenții acestei Universități vor putea în sfârșit să pășească din nou pragul acestei instituții.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ANGAJĂRI la STAT 2024: Posturi vacante în instituții din Alba, la data de 19 MAI 2024. Calendarul examenelor și condițiile de înscriere la CONCURS

Ziarul Unirea

Publicat

în

ANGAJĂRI la STAT 2024: Posturi vacante în instituții din Alba, la data de 19 MAI 2024. Calendarul examenelor și condițiile de înscriere la CONCURS Mai multe instituţii publice din Alba anunță posturi vacante la data de 19 MAI 2024 și organizează concursuri în următoarea perioadă. Pentru ocuparea posturilor, candidaţii trebuie să îndeplinească anumite condiţii, privind […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea