Rămâi conectat

Actualitate

Când intră pensiile pe card în iulie 2024: Termen diferit pentru pensionarii care primesc banii prin Poșta Română

Ziarul Unirea

Publicat

în

Când intră pensiile pe card în iulie 2024: Termen diferit pentru pensionarii care primesc banii prin Poșta Română

Începutul de lună vine, ca de obicei, cu probleme şi dileme pentru pensionarii care îşi fac calculele în legătură cu ziua în care primesc următoarea pensie.

În ultimii ani, milioanele de pensionari din România s-au împărţit în două mari categorii. Unii primesc pensia direct pe card, iar ceilalţi încă o primesc prin intermediul Poştei Române.

Din acest motiv, pensionarii primesc pensiile în două etape distincte. Cei care încă apelează la serviciile Poştei Române primesc pensia în prima parte a lunii, în timp ce pensionarii care primesc pensia pe card încasează banii undeva spre mijlocul lunii.

Citește și: Numărul pensiilor speciale a EXPLODAT în anul 2024

Când intră pensia pe card în iulie 2024

În condiţiile menţionate mai sus trebuie precizat că, în luna iulie, pensionarii care primesc pensia prin intermediul Poştei Române ar urma să încaseze banii undeva în intervalul 2-10 iulie.

Pe de altă parte, pensionarii cu card ar fi trebuit să încaseze banii undeva în intervalul 12-14 iulie. Totuşi, cum 13 şi 14 iulie sunt zile de weekend, autorităţile anunţă că depun toate eforturile necesare pentru a alimenta toate conturile pensionarilor încă de vineri, 12 iulie, astfel încât să nu existe pensionari care să primească pensiile abia pe 15 sau chiar 16 iulie.

Câţi pensionari are România

Ultimele cifre oficiale arată că în România există aproape 4,8 milioane de pensionari. Numărul pensionari a scăzut în ultima perioadă. De exemplu, între ianuarie 2024 şi mai 2024, numărul pensionarilor a scăzut cu peste 12.100.

Deşi autorităţile au încercat să facă în aşa fel încât tot mai mulţi pensionari să-şi primească pensia direct pe card, există încă un echilibru straşnic între pensionarii care primesc pensia pe card şi cei care primesc pensia prin intermediul Poştei Române. Există informaţii care arată că mulţi pensionari se tem să primească pensia pe card, pentru că nu ştiu să folosească un card sau pentru că ar putea fi atacaţi în momentul în care îşi doresc să scoată bani de pe cardul respectiv. Mai mult, cifrele arată că cei mai mulţi pensionari care primesc pensia prin intermediul Poştei Române provin din mediul rural.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

FOTO| SUBIECTE BACALAUREAT 2024, la Limba Română. Ce au avut de rezolvat absolvenții de liceu

Ziarul Unirea

Publicat

în

SUBIECTE BACALAUREAT 2024, la Limba Română. Ce au avut de rezolvat absolvenții de liceu Absolvenții de liceu care dau examenul de Bacalaureat 2024 susțin astăzi proba la Limba și literatura română. În spațiul public au apărut primele imagini cu subiectele de la Limba și literatura română, potrivit stirileprotv.ro. Citește și: Bacalaureat 2024 în Alba: Aproape […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea