Campanie de semnături privind groapa de gunoi din Ocna Mureș
Asociația ”Ocnamureșanul” a demarat o campanie de strângere de semnături pentru o inițiativă legislativă locală care are drept scop modificarea articolului Hotărârii de Consiliul Local prin care groapa de gunoi a orașului va putea fi utilizată și de operatorii de salubritate din alte localități.
Inițiatorii campaniei doresc ca la capitolul ”Accesul la serviciul de depozitare”, din regulamentul de salubritate, art.7 să fie modificat astfel încât să rezulte că ”Este interzisă încheierea de contracte de depozitare și depozitarea gunoiului de orice fel ce provine din unități administrativ teritoriale altele decât orașul Ocna Mureș, a localităților componente și satele aparținătoare orașului Ocna Mureș„.
”Pentru această inițiativa legislativă este nevoie de strângerea a minimum 650 de semnături a cetățenilor cu drept de vot cu domiciliul în Ocna Mureș, în localitățile componente și sate aparținătoare orașului Ocna Mureș. Vă solicităm sprijinul în această acțiune. Puteți să sunați la tel: 0752-621501 sau 0744-324094 pentru ca unul dintre voluntarii asociației să se deplaseze pentru a prelua formularul”, transmit inițiatorii campaniei.
Precizăm că HCL 126 prin care se stabileşte Regulamentul de organizare şi funcţionare a depozitului de deşeuri nepericuloase a oraşului Ocna Mureş a fost adoptat cu unanimitate de voturi în şedinţa din 27 septembrie a.c. Potrivit reprezentanților administrației locale încasările ce se vor realiza prin depozitarea de deşeuri vor fi de circa un milion de euro (adică aproximativ 4,5 milioane de lei), bani ce se vor reflecta în bugetul local şi vor fi utilizaţi pentru închiderea obiectivului în 2013, conform cerinţelor europene. De asemenea gestionarea acestor deşeuri nepericuloase şi reglementarea în final după mulţi ani a activităţii depozitului de deşeuri a oraşului duce implicit la crearea câtorva locuri de muncă atât de necesare oraşului Ocna Mureș.
De asemenea, în aceeași ședință consilierii locali au stabilit și prețul pentru o tonă de deșeuri depozitate, care va fi de 25 de lei, rezultând astfel că se estimează ca la respectiva groapă de gunoi să fie depozitate, într-un an, aproximativ 180.000 de tone de deșeuri.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
23 iulie 1869 | Se naște Gheorghe Adamescu, istoric literar și membru corespondent al Academiei Române
23 iulie 1869 | Se naște Gheorghe Adamescu, istoric literar și membru corespondent al Academiei Române Gheorghe Adamescu (n. 23 iulie 1869, București, România – d. 4 aprilie 1942, București, România) a fost un istoric literar, membru corespondent al Academiei Române din 1921, bibliograf, profesor de limba română și limba latină și autorul unor manuale […]
Pe 23 iulie, credincioșii îl cinstesc pe Sfântul Mucenic Foca. Cine a fost acesta
Pe 23 iulie, credincioșii îl cinstesc pe Sfântul Mucenic Foca. Cine a fost acesta Sfântul Mucenic Foca, cunoscut și sub numele de Sfântul Foca, este comemorat pe 23 iulie în calendarul ortodox. În această zi, credincioșii îi aduc omagiu și sărbătoresc memoria sa. Sfântul Mucenic Foca a fost un episcop și martir creștin din secolul […]
23 iulie, Ziua Presei Militare Române. Prima publicaţie militară din România s–a înfiinţat pe vremea lui Cuza
Ziua presei militare este sărbătorită an de an la 23 iulie și aminteşte de data la care, în anul 1859, a apărut, la Bucureşti, prima publicaţie a Armatei Române, „Observatorul militar, diariu politicu şi scientificu” (până la 3 dec. 1859). Prin tradiţie, în această zi sunt omagiate generaţiile de ziarişti în uniformă care şi – […]