Campania IPJ Alba – Fii prudentă ! Poţi preveni tâlhăria! – întâlniri cu angajatele SC Apulum şi SC Sews din Alba Iulia
Activităţile organizate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba în cadrul Campaniei de Prevenire „Fii prudentă! Poţi preveni tâlhăria!” au continuat în zilele de 19 şi 22 iulie 2013 prin activităţi de informare adresate angajatelor de la două societăţi comerciale din municipiul Alba Iulia.
“Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, desfăşoară, în perioada iulie – august 2013, campania de prevenire a infracţiunilor de tâlhărie intitulată „Fii prudentă ! Poţi preveni tâlhăria !”, campanie iniţiată de Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, în parteneriat cu Agenţia de publicitate Mercury 360.
Activităţile circumscrise acestei iniţiative implică inclusiv întâlniri cu grupuri ţintă, asociaţii de femei şi colective ale unor societăţi cu personal preponderent feminin.
Astfel, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au participat în zilele de 19 şi 22 iulie, la două întâlniri cu angajatele S.C. APULUM S.A. şi S.C. SEWS – R S.R.L. din Alba Iulia.
Poliţiştii le-au oferit doamnelor şi domnişoarelor sfaturi, cu privire la măsurile preventive pe care trebuie să le adopte pentru a nu cădea victime ale infracţiunii de tâlhărie”, se arată într-un comunicat remis presei de IPJ Alba.
Totodată au fost distribuite materiale informativ-preventive cuprinzând recomandări utile. Iată câteva dintre acestea:
-Evitaţi să mergeţi la ore târzii prin parcuri, locuri izolate sau întunecoase. Dacă locuiţi la periferie şi mergeţi pe stradă după lăsarea întunericului, evitaţi să fiţi neînsoţită şi circulaţi pe străzi iluminate.
-Aveţi grijă la ceea ce se întâmplă în jurul dvs., atunci când sunteţi pe stradă. Nu vă lăsaţi distrasă de citirea presei sau accesatul internetului şi evitaţi să folosiţi telefonul mobil pe stradă. Neatenţia ta poate atrage interesul infractorilor.
-Când mergeţi pe trotuar în apropierea carosabilului, ţineţi geanta pe umărul opus străzii, pentru a evita smulgerea ei de către infractori biciclişti sau motociclişti.
-Când vi se pare că vă urmăreşte cineva, verificaţi acest lucru traversând strada. Dacă persoana respectivă alege aceeaşi rută, îndreptaţi-vă spre o zonă aglomerată sau intraţi într-un magazin. Cereţi sprijinul poliţiei.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Cât costă un hectar de teren arabil în România? Zonele în care este cel mai ieftin, unde este cel mai scump?
Cât costă un hectar de teren arabil în România? Zonele în care este cel mai ieftin, unde este cel mai scump? Potrivit ultimelor date publicate de Institutul Național de Statistică (INS),.41.624 de lei este prețul mediu cu care s-a vândut un hectar de teren arabil în România. Harta prețurilor pentru terenurile agricole arată că cel […]