Călătorii GRATUITE cu trenul prin toată Europa, primăvara viitoare, pentru mii de tineri. Condiții de înscriere în program
Călătorii GRATUITE cu trenul prin toată Europa, primăvara viitoare, pentru mii de tineri. Condiții de înscriere în program
Comisia Europeană a dat startul unei noi etape de înscrieri în cadrul proiectului DiscoverEU, prin care se acordă 35.500 de permise de călătorie gratuite cu trenul sunt oferite tinerilor născuți între 1 ianuarie și 31 decembrie 2006. Aceștia vor putea călători în Europa timp de până la 30 de zile în cursul perioadei de călătorie cuprinse între 1 martie 2025 și 31 mai 2026. Termenul limită pentru înscrieri este 16 octombrie 2024, ora 13:00 (ora României).
Citește și: Modificări importante în circulația trenurilor, în luna noiembrie 2024: Vor fi afectate și rute care trec prin Alba. Anunțul CFR Călători
Pentru a se califica, tinerii născuți între 1 ianuarie și 31 decembrie 2006 trebuie să răspundă mai întâi la un quiz format din cinci întrebări despre UE, împreună cu o întrebare suplimentară pe Portalul european pentru tineret. Candidații vor fi clasificați pe baza răspunsurilor lor, iar permisele de călătorie vor fi distribuite pe baza acestui clasament. Cererea de propuneri este deschisă tinerilor din Uniunea Europeană și din țările asociate la programul Erasmus+, inclusiv Islanda, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia și Turcia. Cererea de propuneri este deschisă până la 16 octombrie, ora 12:00 CET.
Solicitanții selectați vor avea posibilitatea de a călători în întreaga Europă timp de până la 30 de zile între 1 martie 2025 și 31 mai 2026. Aceștia pot fie să își planifice propriile rute, fie să se inspire din cele existente, cum ar fi „Drumul bun”, care se axează pe sănătatea fizică și mintală în timpul călătoriilor. Participanții se pot inspira, de asemenea, din ruta culturală DiscoverEU, o inițiativă a Anului european al tineretului 2022, care conectează diverse destinații culturale, cu accent pe arhitectură, muzică, artă plastică, teatru, modă și design. Aceștia pot vizita capitalele europene ale culturii , siturile de pe lista patrimoniului mondial UNESCO, siturile care poartă Marca patrimoniului european sau locațiile care poartă Marca Access City Award, orașe care își concentrează eforturile pentru a deveni mai accesibile pentru persoanele cu handicap.
În plus față de permisul de călătorie gratuit, participanții vor primi, de asemenea, un card de reducere cu peste 40.000 de oferte privind transportul public, cultura, cazarea, mâncarea, sportul și alte servicii. În plus, agențiile naționale Erasmus+ organizează reuniuni de informare înainte de plecare și întâlniri DiscoverEU, programe de învățare cu o durată cuprinsă între una și trei zile.
Este disponibil un sprijin special pentru participanții cu handicap sau cu afecțiuni medicale, în conformitate cu accentul pus de programul Erasmus+ pe incluziunea socială. Acțiunea de incluziune DiscoverEU permite organizațiilor care lucrează cu tineri cu mai puține oportunități să solicite granturi, oferind sprijin suplimentar participanților, cum ar fi finanțare suplimentară și opțiunea de a călători cu însoțitori.
Deși DiscoverEU încurajează călătoriile durabile cu trenul, sunt disponibile măsuri speciale pentru tinerii din regiunile ultraperiferice, județele și teritoriile de peste mări, zonele îndepărtate și insule.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Stornare facturi Hidroelectrica: De ce au primit clienții facturi cu minus la energie electrică?
Stornare facturi Hidroelectrica: De ce au primit clienții facturi cu minus la energie electrică? Hidroelectrica a stornat facturile aferente lunilor octombrie și noiembrie 2024, provocând multă confuzie printre clienții. Aceștia au fost anunțați de stornarea facturilor aferente lunilor octombrie și noiembrie 2024, însă au primit facturi cu valori negative. Hidroelectrica a informat că facturile emise […]