Blogger american: Alba Iulia chiar a fost o surpriza. Are o înfățișare unică ce îmi amintește de fortificații și castele din Franța
Adonis, unul dintre cei mai activi bloggeri care cutreiera lumea, descrie Alba Iulia drept „surprinzatoare“, un loc despre care nu stia nimic inainte sa-l viziteze. Mai mult, recomanda cititorilor sai sa viziteze „Cealalta Capitala a Romaniei.
„Romania a fost o surpriza epica pentru mine. Am vizitat multe orase minunate, castele si cetati, de fiecare data datorita recomandarilor pe care le-am obtinut de la alti calatori pe care i-am intalnit in tarile respective. Dar niciodata n-am auzit nimic despre Alba Iulia. Am gasit-o doar pentru ca era aproape de Castelul Corvinilor si era in drumul meu spre Cluj-Napoca”, asa isi incepe Adonis articolul intitulat „O zi in Alba Iulia: Acasa la Alba Fest si Alba Carolina“.
Din titlul articolului deducem si momentul in care bloggerul din California (SUA) a vizitat Alba Iulia: cu ocazia Festivalului „Alba Fest“. A fost evenimentul care i-a adus pe aceeasi scena, in Piata Cetatii, pe Willy William, James Arthur Inna, Carla’s Dreams si Antonia. Adonis recunoaste ca nu stia prea multe despre Inna, era la curent doar cu colaborarea avuta de artista cu Daddy Yankee. Americanul a subliniat in articol ca publicul a avut acces gratuit la concerte.
„Alba Iulia chiar a fost o surpriza“
„Vibratia orasului parea sa fie cool, festiva si petrecerea tocmai a inceput“, astfel descrie strainul atmosfera din Piata Cetatii în zilele Festivalului.
Bloggerul descrie Cetatea, actualul brand al orasului, dar si bijuteriile arhitectonice din incinta fortificatiei. Cand vine vorba de fortificatia de tip Vauban din Alba Iulia, strainul spune ca are o infatisare unica si ca ii aminteste de fortificatii si castele din Franta.
Americanul aminteste ca Alba Iulia a fost capitala in vremea Imperiului Roman (n.a.capitala a Daciei romane), dar si in timpurile medievale(n.a. capitala a Principatului Transilvaniei, capitala in vremea lui Mihai Viteazul). Alba Iulia este capitala si in zilele noastre- Cealalta Capitala a Romaniei. Sloganul turistic face trimitere la momentul 1 Decembrie 1918, cand la Alba Iulia s-a hotarat Unirea Transilvaniei cu Romania.
Bloggerul marturiseste ca pentru el „Alba Iulia chiar a fost o surpriza“. Pentru cititorii sai interesati sa ajunga aici, Adonis prezinta in articol si informatii detaliate despre pozitionarea orasului, cum poti ajunge in Alba Iulia de la Sibiu, cat costa o noapte de cazare la un hotel in centrul orasului, cat scoti din buzunar pentru o cina.
In imaginile surprinse de bloggerul american apar Catedralele simbol ale Cetatii, Poarta a III-a, drumul roman, latura de vest a Cetatii, fantana cinetica, Cetatea „scaldata“ de artificii.
Sursa ViziteazaAlbaIulia.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
15 iulie, Ciurica, o altă zi a femeilor! Dacă îţi baţi bărbatul, îţi va merge bine tot anul
15 iulie, Ciurica, o altă zi a femeilor! Dacă îţi baţi bărbatul, îţi va merge bine tot anul Pe 15 iulie, e o altă zi a femeilor, cunoscută drept Ciurica. Acum trebuie să-ți bați bărbatul, ca să-ți meargă bine tot anul. Dacă iei bătaie sau dai ceva din casă, îți va merge rău. Ciurica se […]
15 iulie: Ziua Mărcii Poștale Românești. Primele mărci poștale, tipărite în Moldova, în 1848
15 iulie: Ziua Mărcii Poștale Românești. Primele mărci poștale, tipărite în Moldova, în 1848 În spațiul românesc, primele mărci poștale au fost tipărite în Moldova, la 15 iulie 1858. Acestea erau vestitele „Cap de bour”, a căror primă emisiune cuprindea patru timbre. Au intrat în circulație la 22 iulie 1858, la biroul poștal din Iași […]
14 iulie 1967: Tudor Arghezi, unul dintre cei mai importanți și mai influenți scriitori ai țării noastre, încetează din viață
14 iulie 1967: Tudor Arghezi, unul dintre cei mai importanți și mai influenți scriitori ai țării noastre, încetează din viață Marele geniu literar Tudor Arghezi s-a nascut la Bucuresti, la 23 mai 1880, numele sau adevarat fiind Ion N.Theodorescu. Pseudonimul Arghezi provine, dupa cum marturiseste insusi poetul, de la numele vechi al Argesului, Argesis. Clasele […]