Baza sportivă ”Parc” din Cugir moare încet, dar sigur
Într-un articol publicat în urmă cu cu vreo doi ani, în cotidianul „Unirea”, trăgeam un semnal de alarmă în legătură cu situaţia gravă în care se află Stadionul ”Parc”din Cugir, ca urmare a degradării pe zi ce trece a acestei baze sportive.
O importantă locaţie a Cugirului, menită să contribuie la creşterea zestrei bazelor din oraş, în perspectiva optimistă a dezvoltării sportului local. Din păcate, mesajele venite din partea cugirenilor, care făceau referire la starea deplorabilă în care se află stadionul au rămas până astăzi fără ecou.
Fără sprijin din partea proprietarului, adică Uzina Mecanică Cugir, unitate confruntată la rândul ei cu probleme de natură economică şi implicit financiară, stadionul Parc are toate şansele ca nu peste mult timp să se prăbuşească. Devenită tot mai vulnerabilă din lipsa de supraveghere pe timp de noapte dar şi pe timp de zi, construcţia a căzut pradă ”amatorilor” de fier vechi care au furat tot ce se putea sustrage şi căra apoi, cu spatele sau cu căruţa. N-au scăpat din ”achiziţiile” hoţilor de fier vechi, panourile din sârmă ce formau gardurile de protecţie dintre tribune şi teren şi cele din jurul stadionului, bucăţile de tablă şi bare metalice, precum nici băncile din lemn destinate spectatorilor.
Într-o stare precară a ajuns şi clădirea ce adăposteşte vestiarele, centrala termică sau birourile, spaţii care din cauza degradării acoperişului au permis să da voie ca apa să se infiltreze prin structurile construcţiei, afectând pereţii şi instalaţiile electrice şi termice. Din cauza temperaturilor scăzute s-au spart instalaţiile de apă, neputând fi folosite atât grupurile sanitare cât şi bazinul de recuperare a sportivilor. Să nu mai vorbim de alimentarea cu apă potabilă, care se face printr-un furtun racordat la un hidrant situat în curtea stadionului.
Şi totuşi, în aceste condiţii vitrege, stadionul ”Parc” găzduieşte, echipa de fotbal FC Cugir, care în mod miraculos reuşeşte să se menţină în Liga a IV-a, a campionatului divizionar de fotbal şi încă pe un loc destul de onorabil.
Fără teama de a greşi putem afirma că de mult timp s-ar fi ales praful şi pulberea de această locaţie dacă n-ar fi existat nişte oameni sufletişti, iubitori ai fotbalului, precum managerul clubului, ing. Nicolae Munteanu şi antrenorul Alexandru Simu, doi oameni care au avut şi au meritul incontestabil de a fi salvat ce s-a mai putut salva. Cât despre o îmbunătăţire a situaţiei ea ar putea avea loc dacă cineva s-ar preocupa să sprijine cât de puţin, o investiţie de reabilitare a acestei baze sportive.(C.P.)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Vremea de Crăciun 2024, Revelion și primele săptămâni din noul an. Prognoza METEO pentru 23 decembrie 2024 – 20 ianuarie 2025
Vremea de Crăciun 2024, Revelion și primele săptămâni din noul an. Prognoza METEO pentru 23 decembrie 2024 – 20 ianuarie 2025 Administrația Națională de Meteorologie prezintă prognoza pentru următoarea lună: estimări meteo 23 decembrie 2024 – 20 ianuarie 2025. Citește și: Vremea de Crăciun 2024, Revelion și în ianuarie 2025. Prognoza METEO pentru patru săptămâni […]
Secțiune Articole Similare
-
Curier Județeanacum 15 ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 19 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum 7 ore
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor