Bani pentru subvenţii în agricultură pe anul 2013
Ministerul Agriculturii a anunţat că în Şedinţa de Guvern din data de 6 martie 2013 a fost aprobată Hotărârea Guvernului prin care Agriculturii i se alocă suma de 2.700.000 mii lei, pentru plata subvenţiilor.
În comunicatul de ieri al Ministerului se menţionează că „după publicarea în Monitorul Oficial a actului normativ, MADR va aloca Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) sumele necesare decontării contravalorii schemelor de plăţi unice pe suprafaţă (SAPS) aferente anului agricol 2012 -2013, precum şi a măsurilor de piaţă şi intervenţie în piaţă derulate prin APIA”.
Beneficiarii schemelor de plăţi unice pe suprafaţă sunt în număr de 1.072.289, fermieri pentru care s-a efectuat verificarea condiţiilor de eligibilitate în conformitate cu articolul 29 alineatul (3) din Regulamentul (CE) nr. 73/2009.
„Menţionăm că suma totală destinată plăţilor unice pe suprafaţă este 2.479.446 mii lei, diferenţa până la concurenţa totală a sumei aprobate prin actul normativ fiind destinată măsurilor de piaţă şi intervenţie în piaţă derulate prin APIA, cum ar fi ajutorul financiar pentru sectorul viti-vinicol, restructurarea/reconversia plantaţiilor viticole, susţinerea primelor de asigurare, ajutor financiar pentru grupurile de producători din sectorul legume-fructe, ajutorul specific acordat producătorilor de lapte de vacă din zonele defavorizate, ajutorul specific pentru îmbunătăţirea calităţii din sectorul de agricultură ecologică, restituţii la export, programul naţional apicol, programul de încurajare a consumului de fructe în şcoli, lapte în şcoli”, mai precizează Ministerul Agriculturii.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Branșarea la curent în 2025: ANRE anunță eliminarea unui document-cheie pentru racordarea la energie
Branșarea la curent în 2025: ANRE anunță eliminarea unui document-cheie pentru racordarea la energie Birocrația în domeniul energiei ar putea fi simplificată radical, autoritățiel analizând eliminarea Avizului Tehnic de Racordare (ATR), un document considerat până acum esențial pentru accesul la rețea. Potrivit președintelui ANRE, George Niculescu, măsura ar putea reduce termenele și facilita conectarea atât […]