Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Autostrada SEBEȘ-TURDA: O nouă serie de EXPROPRIERI – LISTA cu proprietarii și sumele primite ca despăgubire

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministerul Transporturilor a finalizat procedurile privind exproprierile imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar al lucrării de utilitate publică Autostrada Sebeş – Turda – Lot 4, care s-au materializat într-un proiect de Hotărâre ce urmează să fie aprobat de Guvern.

Este vorba de 771 de imobile/terenuri, ale căror proprietari ar urma să primească ca titlu de despăgubire suma de 779.000 de lei (circa 185.000 de euro). Imobilele ce vor fi expropriate se află pe raza localităților Unirea şi Mirăslău din judeţul Alba, respectiv Moldoveneşti, Mihai Viteazu şi Călăraşi din judeţul Cluj.

CITEȘTE ȘI: Exproprieri Autostrada Sebeș-Turda: Lista cu persoanele din Alba expropriate și sumele cu care vor fi despăgubite

“Suma necesară aferentă despăgubirilor pentru exproprierea imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar al lucrării de utilitate publică este de 779.000 lei, aferentă unui număr de 772 de imobile, în suprafaţă totală de 1.261.695 mp (…) Sumele individuale estimate de către expropriator, aferente despăgubirii pentru imobilele proprietate privată, situate pe amplasamentul suplimentar al lucrării de utilitate publică de interes național „Autostrada Sebeş – Turda” – Lotul 4, prevăzută la art. 1, aflate pe raza localităților Unirea şi Mirăslău din judeţul Alba, respectiv Moldoveneşti, Mihai Viteazu şi Călăraşi din judeţul Cluj, sunt în cuantum total de de 779 mii lei, și se alocă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, în limita prevederilor anuale aprobate prin Legea bugetului de stat pe anul 2015, la capitolul 84.01 ”Transporturi”, titlul 56 “Proiecte cu finanțare din fonduri externe nerambursabile (FEN) postaderare”, articolul 56.03 “Programe din Fondul de Coeziune (FC)”.

Sumele individuale prevăzute la art. 3 se virează de către Ministerul Transporturilor, în termen de cel mult 30 de zile de la data solicitării acestora, într-un cont bancar deschis pe numele Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România – S.A., la dispoziţia proprietarilor de imobile situate pe amplasamentul suplimentar al lucrării de utilitate publică de interes național, prevăzut la art. 1, în vederea efectuării despăgubirilor în cadrul procedurilor de expropriere, în condiţiile legii”, se arată în proiectul de hotărâre.

Această nouă serie de expropieri se adaugă celor 4312 imobile expropriate deja în 2014 de pe coridorul obiectivului de investiţii ”Autostrada Sebeş-Turda”, pentru care Guvernul a aprobat 36.511.000 de lei (8 milioane de euro).

VEZI AICI LISTA CU IMOBILELE EXPROPRIATE pe amplasamentul suplimentar al lucrării de utilitate publică Autostrada Sebeş – Turda – Lot 4.

Bogdan Presecan


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea