Astăzi debutează o nouă ediţie a Târgului „Apulum Agraria”: Demonstraţii culinare, concursuri, degustări şi alte surprize
De astăzi până duminică, Piaţa Pascu din Alba Iulia va fi gazda unei noi ediţii a Târgului „Apulum Agraria”, un eveniment care are ca scop promovarea agriculturii judeţului, respectiv a fermierilor – membri ai asociaţiilor profesionale din județ şi a produselor agricole ale acestora. Din program fac parte şi degustări de vinuri, concursuri cu premii, tombole, demonstraţii culinare şi spectacole de operă.
În cadrul acestui târg, considerat cel mai important eveniment de promovare a agriculturii judeţului Alba, se vor organiza: pavilionul cu produse alimentare, standuri cu legume, fructe și material săditor, demonstraţii culinare, expoziţii de animale, păsări și animale mici, expoziţii de maşini, utilaje şi echipamente agricole, standuri cu produse fitosanitare, concursuri etc.
Expozanţii sunt firme din industria alimentară, producători agricoli, crescători de animale şi păsări, cultivatori de flori, pomi fructiferi, producători de vinuri, apicultori, companii furnizoare de utilaje şi echipamente agricole, seminţe şi pesticide.
Vineri, 13 septembrie 2013
Ora 11.00 – Atelier „Bucătăria veselă” – Minisandvișuri decorate cu legume, activitate Slow Food de educație a gustului pentru copii
Ora 12.00 – Deschiderea Târgului Apulum Agraria 2013
Ora 14.00 – Promovare produse tradiționale susținută de Asociația Producătorilor de produse tradiționale și ecologice Alba Transilvania
Ora 17.00 – Degustare de vinuri locale
Sâmbătă, 14 septembrie
Ora 9.30 – Toamna… pe două roți. Paradă cu biciclete decorate cu fructe și legume. Participă membri ai cluburilor de dans din Alba Iulia și fanfara
Ora 10.00 – Concurs cu premii: Cea mai împodobită bicicletă
Ora 10.30 – Concurs cu premii: Coșul toamnei (pentru expozanți)
Ora 11.00 – Spectacol operă în Piață
Ora 11.30 – Demonstrație culinară – Gulaș – susținută de Asocițaia Culturallă Maghiară din Abrud
Ora 12.00 – Concurs cu premii: Sperietori de ciori (pentru expozanți)
Ora 13.00 – Prezentare copoi ardelenesc, susținută de Asociația COPARD
Ora 14.00 – Promovare produse tradiționale, susținută de Asociația Producătorilor de Produse Tradiționale și Ecologice Alba Transilvania
Ora 17.00 – Degustare de vinuri locale
Duminică, 15 septembrie 2013
Ora 11.00 – Atelier „Bucătăria veselă” – minisandvișuri decorate cu legume. Activitate Slow Food de educație a gustului pentru copii
Ora 12.00 – Demonstrație culinară – Balmoș – susținută de Agrosteau SRL
Ora 13.30 – Prezentare copoi ardelenesc susținută de Asociația COPARD
Ora 14.00 – Promovare produse tradiționale, susținută de Asociația Producătorilor de Produse Tradiționale și Ecologice Alba Transilvania
Ora 17.00 – Degustare de vinuri locale
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
MÂINE | Circulația rutieră ÎNCHISĂ pe DN67C – Transalpina, între Novaci și Rânca, pentru derularea unei competiții de automobilism sportiv
MÂINE | Circulația rutieră ÎNCHISĂ pe DN67C – Transalpina, între Novaci și Rânca, pentru derularea unei competiții de automobilism sportiv Circulația rutieră pe DN 67 C – Transalpina se închide duminică, 21 septembrie 2025, între Novaci și Rânca, pentru derularea unei competiții de automobilism sportiv. Circulația va fi permisă doar în intervalul orar 13:30 – […]
Datoria publică a României a crescut la 57,8% din PIB în luna mai 2025. Fiecare român, îndatorat cu 11.000 de euro
Datoria publică a României a crescut la 57,8% din PIB în luna mai 2025. Fiecare român, îndatorat cu 11.000 de euro După ani de zile în care România a împrumutat sume uriaşe de bani pentru investiţii, pensii şi salarii, statul este lovit de realitatea cruntă! Datoria publică a României creşte constant şi se apropie de […]
Cât costă metrul cub de lemn de foc în toamna 2025: Câți bani vor scoate românii din buzunar pentru încălzirea locuințelor la iarnă
Cât costă metrul cub de lemn de foc în toamna 2025: Câți bani vor scoate românii din buzunar pentru încălzirea locuințelor la iarnă Toamna 2025 a adus deja primele temperaturi scăzute, iar românii au început să își pregătească gospodăriile pentru sezonul rece. Lemnele de foc, cel mai utilizat combustibil pentru încălzire în mediul rural, au […]