Rămâi conectat

Sport

Antrenorul Gabriel Cotoară a adus primul trofeu din istoria clubului Gloria Geoagiu după câștigarea Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Gloria Geoagiu a câștigat Cupa României, faza județeană în Hunedoara, după ce a trecut, la Orăștie, 5-3 (1-1) de CSM Mihai Viteazu Vulcan, antrenor fiind Gabriel Cotoară.

Ultimul act a însemnat în show total, echipa din Valea Jiului conducând cu 1-0 și egalând apoi, scor 2-2, pentru ca în secvențele de final “alb-albaștrii” să se desprindă decisiv. La adjudecarea primului trofeu din istoria echipei din orașul-stațiune un rol important l-a avut antrenorul Gabriel Cotoară (originar din Alba). Cotoară a preluat formația din județul vecin în iarnă și a realizat o performanță extraordinară. Sub comanda sa este și o mini-“legiune” din Alba: Cl. Marcu (înregimentat în iarnă de la CS Ocna Mureș) – a marcat în minutul 20 din lovitură liberă, Alin Tocu (și el venit în intersezon de la Industria Galda)  și cugireanul Cosmin Vâjdea – toți trei titulari în ultimul act.

În Liga a 4-a, Gloria Geoagiu s-a calificat în play-off și a terminat pe locul al 4-lea, fiind devansată de Retezatul Hațeg, CSM Mihai Viteazu Vulcan (adversara din finală) și Inter Petrila (un punct mai mult). Anterior, Gabriel Cotoară (36 de ani), împreună cu Tudor Stan, a pregătit timp de două sezoane pe CS Ocna Mureș cu care a promovat în liga a 3-a în 2020 și a evitat retrogradarea, în urme barajului cu CS Iernut, în vara trecută.

Am intrat în istoria clubului Gloria cu primul trofeu câștigat”, a spus Cotoară. Parcursul până la trofeu a fost unul dramatic: în sferturi, 6-5 cu Retezatul Hațeg (campioana Ligii a 4-a, după lovituri de departajare), tot după penalty-uri obținându-se calificarea și în semifinale, cu Șoimul Băița.

Foto: Gloria Geoagiu (facebook)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSM Unirea Alba Iulia – FC Ittihad Kalba 1-2 (0-2), în meci amical în Slovenia | Golul „alb-negrilor” marcat de Fetița

Dan HENEGAR

Publicat

în

Într-o partidă amicală disputată în Slovenia, divizionara terță CSM Unirea Alba Iulia a pierdut cu FC Ittihad Kalba (din primul eșalon al Emiratelor Arabe Unite), scor 1-2 (0-2). Fetița, intrat la pauză a marcat golul „alb-negrilor” (49), asta după ce în prima repriză s-au consemnat reușitele lui Yasser Hassan (7) și Salem Rashid (41). Gruparea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea