Alimentul îndrăgit de mulți, care crește riscul de anxietate și de depresie, potrivit unui nou studiu
Alimentul îndrăgit de mulți, care crește riscul de anxietate și de depresie, potrivit unui nou studiu
Cartofii prăjiți sunt în topul preferințelor culinare pentru mulți. Dar un studiu realizat de o echipă de cercetători din China s-ar putea să le dea de gândit.
Potrivit unor oameni de știință din China, un consum mai mare de alimente prăjite, în special cartofi prăjiți, crește riscul de anxietate și depresie. Specialiștii au ajuns la această concluzie după ce au testat peste 140 de mii de persoane, cu vârste peste 11 ani.
Rezultatele au arătat că unii participanți la studiu au prezentat un risc cu 12% mai mare de anxietate, și cu 7% mai mare de depresie, în comparație cu persoanele care au stat departe de mâncarea prăjită.
Efectele au fost mai pronunțate în rândul bărbaților tineri. Cu toate astea, unii experți care studiază nutriția, pun la îndoială studiul.
Ei spun că rezultatele sunt preliminare, și că nu este clar dacă alimentele prăjite sunt cele care au declanșat problemele, sau dacă persoanele care suferă de depresie sau de anxietate apelează la alimentele prăjite pentru confort.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Cum va fi VREMEA în România în luna martie 2025: Prognoza meteo indică o trecere de la ger la temperaturi de primăvară în următoarele 4 săptămâni
Cum va fi VREMEA în România în luna martie 2025: Prognoza meteo indică o trecere de la ger la temperaturi de primăvară în următoarele 4 săptămâni Meteorologii ANM au anunțat că săptămâna 24 februarie – 3 martie va fi ultima cu temperaturi mai scăzute decât cele obișnuite în România, urmând ca în următoarele trei săptămâni […]