Alimentul îndrăgit de mulți, care crește riscul de anxietate și de depresie, potrivit unui nou studiu
Alimentul îndrăgit de mulți, care crește riscul de anxietate și de depresie, potrivit unui nou studiu
Cartofii prăjiți sunt în topul preferințelor culinare pentru mulți. Dar un studiu realizat de o echipă de cercetători din China s-ar putea să le dea de gândit.
Potrivit unor oameni de știință din China, un consum mai mare de alimente prăjite, în special cartofi prăjiți, crește riscul de anxietate și depresie. Specialiștii au ajuns la această concluzie după ce au testat peste 140 de mii de persoane, cu vârste peste 11 ani.
Rezultatele au arătat că unii participanți la studiu au prezentat un risc cu 12% mai mare de anxietate, și cu 7% mai mare de depresie, în comparație cu persoanele care au stat departe de mâncarea prăjită.
Efectele au fost mai pronunțate în rândul bărbaților tineri. Cu toate astea, unii experți care studiază nutriția, pun la îndoială studiul.
Ei spun că rezultatele sunt preliminare, și că nu este clar dacă alimentele prăjite sunt cele care au declanșat problemele, sau dacă persoanele care suferă de depresie sau de anxietate apelează la alimentele prăjite pentru confort.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Cât costă un hectar de teren arabil în România? Zonele în care este cel mai ieftin, unde este cel mai scump?
Cât costă un hectar de teren arabil în România? Zonele în care este cel mai ieftin, unde este cel mai scump? Potrivit ultimelor date publicate de Institutul Național de Statistică (INS),.41.624 de lei este prețul mediu cu care s-a vândut un hectar de teren arabil în România. Harta prețurilor pentru terenurile agricole arată că cel […]