Rămâi conectat
MA-RA-MU

Politică Administrație

Alexandru Pereș: Ponta cu „hidro-lectica” la inundaţii!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Când în urmă cu o săptămână apele au năvălit în sudul şi estul ţării, aruncând în disperare sute de familii, care şi-au văzut agoniseala înghiţită de vâltoare, premierul Victor Ponta îşi consuma liniştit wickendul împreună cu familia într-un loc însorit şi lipsit de griji. „Nu a fost cazul să fiu prezent la locul inundaţiilor – a răspuns el la întoarcere unei întrebări a jurnaliştilor – întrucât acolo s-au deplasat profesioniştii în situaţii de urgenţă”.

Nici o clipă nu i-a dispărut de pe faţă celebrul deja zâmbet de copil bun, nevinovat, plin de mirare că cineva i-ar putea pretinde lui, primul gospodar al ţării, să fie prezent la finele saptămânii, altundeva decât în sânul familiei. Cred că pentru orice cetăţean al României este tot mai greu să urmărească atitudinea uimitoare a unui premier depăşit permanent de tot ce se întâmplă în România. Este fertil şi eficient doar în războaiele continue cu preşedintele Băsescu, cu Crin Antonescu şi, de când şi-a asumat deschis rolul de protector al baronilor penali din propriul partid, cu presa liberă.

Nu s-a stins bine ecoul acestei atitudini ireverenţioase că mas-media a bulversat opinia publică cu o altă imagine a primului ministru, de data aceasta însoţit de vicepremierul Liviu Dragnea şi ministrul apelor Doina Pană (doamna „Fă”, cum o numesc maliţios unii jurnalişti, care au prins din zbor vocabula aruncată de „colegul” aflat în fruntea Guvernului) în judeţul Teleorman.

Îmbrăcaţi de data aceasta adecvat, cu cizme de cauciuc şi pelerine de ploaie, cei trei reprezentanţi ai Guvernului au fost ajutaţi cu respect de câţiva ofiţeri şi subofiţeri să se urce într-o barcă gonflabilă. Apa era până la genunchi aşa că respectivii ofiţeri şi subofiţeri s-au înhămat la barcă şi, asemenea edecarilor din celebrul tablou al lui Repin, au tras-o până într-un loc unde măriile lor puteau să coboare fără să îşi ude picioarele. Splendidă şi încurajatoare scenă pentru sătenii nedormiţi şi plini de nămol până în vârful capului. Vorbim aici de judeţul păstorit 16 ani, între 1996 – 2012, din postura de prefect şi preşedinte al consiliului judeţean de însuşi Liviu Dragnea.

Sinistraţii din Beiu i-au atras atenţia lui Victor Ponta că în anul 2005 exact acelaşi tip de inundaţii au lovit satul, întrucât oficialităţile nu s-au ocupat să construiască digul promis la fiecare campanie electorală. „Aşa este românul, a remarcat premierul  cu un zâmbet ghiduş aruncat vicepremierului aflat alături pe băncuţă, după prima greşeală nu învaţă, trebuie să vină şi a doua”. Şi a promis 15 milioane de lei. Poate e bine să arătăm că spre deosebire de Teleorman, unul din cele mai sărace judeţe din ţară, averea lui Liviu Dragnea are nişte curbe de creştere demne de atenţia DNA.

Inundaţiile de toamnă sau de primăvară fac parte, din păcate, din peisajul obişnuit al anotimpului, şi asta nu numai la noi ci în toată Europa şi pe alte continente.  În asemenea situaţii rostul guvernanţilor este să fie prezenţi la faţa locului şi să rezolve rapid, cu prioritate absolută situaţia familiilor rămase fără adăpost. Iar dacă nu o fac trebuie să-şi dea demisia. Pentru că cei aflaţi în fruntea guvernelor trebuie să se afle în mijlocul evenimentelor, a oamenilor, pentru a vedea cu proprii lor ochi şi nu din rapoarte seci, deseori subiective sau incomplete, ce trebuie făcut pentru a-i ajuta pe oameni.

Fără să arăt cu degetul în nici o direcţie, ne amintim că Emil Boc şi chiar Tăriceanu, ba chiar şi preşedintele ţării au fost de fiecare dată în localităţile sinistrate, au decis măsuri de organizare şi distribuire a fondurilor materiale şi ajutoarelor alimentare. Prezenţa guvernanţilor în mijlocul localnicilor năpăstuiţi de natură are un efect moral benefic, are darul de a trezi şi menţine încrederea şi speranţa că nu sunt lăsaţi singuri şi vor fi ajutaţi.

Victor Ponta, după nişte ani, refuză sau nu poate să înveţe actul guvernării. Iar lipsa de învăţătură ne costă pe noi toţi. Şi costă România.

Alexandru PEREȘ, senator PDL de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Alin Tomuș, sociolog: Ideea unui guvern minoritar nu face altceva decât să prelungească instabilitatea

Bera Larisa

Publicat

în

Alin Tomuș, sociolog: Ideea unui guvern minoritar nu face altceva decât să prelungească instabilitatea Marcel Ciolacu a anunțat recent că PSD se retrage de la guvernare, pe fondul impasului în negocieri, însă social-democrații sunt dispuși să voteze un guvern de dreapta. Sociologul albaiulian, Alin Tomuș, și-a exprimat opinia referitor la contextul politic actual, afirmând că, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea