Alexandru Pereș, PDL Alba: ”Dilema ZEWA”
Doresc să fac o scurtă declarație cu privire la respingerea prin vot de către Consiliul local al Municipiului Sebeș a vânzării unei suprafețe de 3,6 ha teren solicitate pentru demararea unei noi investiții ZEWA, în colaborare cu firma privată PEHART TEC Petrești.
Consiliul local a greşit cu siguranţă. Dar a greșit pentru că nu a fost bine informat!
Este păgubos să refuzi o investiție de 120 mil. euro chiar dacă șomajul în Municipiul Sebeș este pe moment mai mic decât în judeţ. Criza nu a fost încă stăpânită şi nu există nici o certitudine că pe viitor lucrurile nu se vor înrăutăţi. Sigur, nimeni nu doreşte asta dar evenimentele ultimilor ani îndeamnă la prudenţă. Mai ales că Guvernul USL nu pare să fi înţeles marile probleme ale economiei, care nu are nici o şansă să se dezvolte fără investiţii.
Este adevărat din păcate, Sebeşul are o tristă experiență în urma unui demers asemănător întâmplat în urmă cu doar 7-8 ani. Este vorba de investiția de la SC Albacher SA Sebeș – Lancrăm, ”iar când te-ai fript odată, sufli și în iaurt” spune o zicală românească.
Atunci, la începutul anilor 2000, 16 consilieri și primarul actual al Sebeșului, au fost reclamați și 5 ani au dat cu semnăturile la DNA, iar procesul a fost judecat de către Înalta Curte de Casație și Justiție București.
Și pentru ce? Pentru suspiciunea vânzării cu un preț preferențial a unei suprafețe de teren (pășune) de la Lancrăm pentru un investitor serios, care a construit un obiectiv economic util pentru Sebeș și județul Alba.
Oare atunci cine era primar, șef al administrației locale? Tot domnul Alexandru Dăncilă! Cine a întocmit documentația pentru vânzare? Tot administrația locală Sebeș! Cea care acum pare-se nu a adus lămuriri clare în noua investiție de la Petrești şi a creat incertitudini! Cine a reclamat la DNA vânzarea suprafeței de teren de la Lancrăm pentru Albacher? Nu știu! Unii bănuiesc că e vorba de foști consilieri locali sau persoane din aparatul administrației locale!
Iată de ce cred că trebuie lămurite minuţios problemele de legalitate înainte ca terenul să poată fi vândut, respectiv pentru ca votul să fie dat în perfectă cunoştinţă de cauză. Fără aceste clarificări, nu facem decât să mai bifăm în presă o nouă reacție de „bunăvoinţă” cu privire la dezvoltarea economică a județului Alba! Nimeni nu doreşte ca o experienţă tristă să fie reeditată. Există o singură soluţie: reanalizarea proiectului de dezvoltare şi supunerea din nou la vot Consiliului local Sebeş. Înţelepciunea şi profesionalismul vor triumfa cu siguranţă.
Alexandru PEREȘ, senator PDL de Alba
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Alin Tomuș, sociolog: Ideea unui guvern minoritar nu face altceva decât să prelungească instabilitatea
Alin Tomuș, sociolog: Ideea unui guvern minoritar nu face altceva decât să prelungească instabilitatea Marcel Ciolacu a anunțat recent că PSD se retrage de la guvernare, pe fondul impasului în negocieri, însă social-democrații sunt dispuși să voteze un guvern de dreapta. Sociologul albaiulian, Alin Tomuș, și-a exprimat opinia referitor la contextul politic actual, afirmând că, […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 5 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum o oră
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor