Rămâi conectat

Politică Administrație

Alba Iulia: Finalizarea locuințelor sociale s-ar putea amâna – restanțe de 3 luni la plata constructorului

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Banii alocați de Guvern la începutul acestui an pentru diverse programe și proiecte naționale sosesc tot mai greu din Capitală, motiv pentru care administrația locală din Alba Iulia se află în imposibilitatea de a mai avansa termene exacte de finalizare a unor lucrări.

După amânarea cu mai mult de un an a redeschiderii Bazinului Olimpic unde Compania Naţională de Investiţii are datorii către constructori de aproximativ 4 milioane de lei, un alt exemplu este finalizarea locuințelor sociale de lângă Stadionul ”Cetate” unde constructorul nu a mai fost plătit de 3 luni.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Alba Iulia, Mihai Coșer, este vorba despre o sumă de aproximativ 800.000 de lei, bani ce trebuiau să fie virați de Ministerul Dezvoltării.

Procedura este în felul următor: constructorul emite către primărie factura pentru lucrările efectuate, noi o trimitem în copie către minister care ia act de valoarea lucrării efctuate și apoi virează banii primăriei care plătește constructorului sumele respective. Avem o restanță de 3 luni de zile ceea ce ne duce în imposibilitatea respectării termenului predării acestui obiectiv care inițial a fost estimat să se facă în toamna acestui an. Incertitudinile planează în continuare pentru că nu există nicio comunicare oficială din partea ministerului în care să se certifice faptul că acești bani vor fi virați”, a explicat Coșer.

Acesta a precizat că este vorba despre 75 de apartamente destinate în principal chiriașilor evacuați din casele naționalizate dar și altor cetățeni cu probleme sociale. Din cele trei scări de bloc doar una a fost finalizată în totalitate, la alta se execută în acest moment finisajele interioare iar a treia este în construcție, însă executantul poate opri lucrările în orice moment, având în vedere datoriile care se acumulează.

Foto: Primăria Alba Iulia

NOTĂ: Precizăm că fotografia postată inițial alături de acest material este o imagine  din arhivă. Blocul din această imagine s-a dorit doar un exemplu de construcție nouă din oraș și nu face parte din ansamblul de locuințe vizat în această știre.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO | Municipiul Alba Iulia – Diploma Europeană, prima distincție a Premiului Europa, pentru implicare activă și calitativă în promovarea idealului european

Ziarul Unirea

Publicat

în

Municipiul Alba Iulia – Diploma Europeană, prima distincție a Premiului Europa, pentru implicare activă și calitativă în promovarea idealului european O nouă recunoaștere europeană pentru Alba Iulia: Consiliul Europei ne-a oferit Diploma Europeană, prima distincție a Premiului Europa! Citește și: FOTO | Lucrările pentru o nouă parcare în municipiul Alba Iulia, aproape finalizate. Câte locuri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea