Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ajutorul special pentru pensionarii cu pensii mici va avea cuantumuri diferite. Cum va fi acordat?

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ajutorul pentru pensionarii cu pensii mici va avea cuantumuri diferite. Cum va fi acordat? Ajutorul de 1.200 de lei promis pensionarilor cu pensii sub 1.600 de lei nu va fi același pentru toată lumea!

Coaliția de guvernare PSD-PNL-UDMR a decis luni seară că ajutorul de 1.200 de lei promis acum o lună de PSD pensionarilor cu pensii sub 1.600 de lei nu va fi de 1.200 de lei pentru toți beneficiarii, ci va avea cuantumuri diferite, potrivit surselor G4Media.

În Coaliție s-a decis varianta ca pensia + ajutorul să nu treacă de 2200 lei, iar ajutorul va fi acordat diferențiat celor cu pensia între 1000 și 1600 lei. Astfel, cei cu 1.000 de lei pensie vor primi ajutor 1200 de lei, iar ajutorul va scădea pe măsura ce pensia este mai mare, adică cel cu 1600 de lei pensie va primi 600 de lei ajutor.

Citește și: Cum se va acorda ajutorul de 1200 de lei pentru pensionarii cu venituri mici

Astfel, toți pensionarii sub 1.600 de lei vor primi bonificație astfel încât vor avea un venit total de 2.200 de lei în ianuarie. Pensionarul care are 1.000 lei va primi ajutor de 1.200 lei, iar cel care are o pensie de 1.600 de lei va primi un ajutor de 600 de lei.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a refuzat să confirme această decizie, deși a fost întrebat în mod repetat de reporteri la finalul ședinței coaliției. El s-a rezumat să spună că nu va exista în ianuarie nici o persoană care să primească în luna ianuarie un venit mai mic de 2.200 de lei, format din pensie și ajutor.

Ministrul a mai spus că impactul măsurii va fi de 2,56 miliarde lei, iar de acest ajutor dat într-o singură lună, ianuarie, vor beneficia circa 2,5 milioane de pensionari.

Reamintim că liderii PSD au anunțat inițial că ajutorul va fi de 1.200 de lei pentru toți pensionarii cu pensii sub 1.600 de lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Încă un telescaun la Șureanu: „Pătru III” va fi cea mai lungă instalație din zonă, de peste 2.300 de metri și a fost cumpărată second-hand din Austria

Ziarul Unirea

Publicat

în

Încă un telescaun la Șureanu: „Pătru III” va fi cea mai lungă instalație din zonă, de peste 2.300 de metri și a fost cumpărată second-hand din Austria Un nou telescaun urmează să fie instalat la Șureanu, iar pentru amplasarea instalației a fost solicitată emiterea acordului de mediu din partea APM Alba. Instalație de transport pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea