Ajutor de încălzire pentru românii care stau la bloc: Care este ultima zi pentru depunerea cererii
Ajutor de încălzire pentru românii care stau la bloc: Care este ultima zi pentru depunerea cererii
Românii care locuiesc la bloc și se încadrează în categoria de persoane, însă au uitat să depună cererea pentru sprijinul financiar, încă mai au o șansă.
Persoanele care locuiesc la bloc în România și nu au depus încă cererile pentru ajutorul la încălzire au o șansă în continuare să aplice pentru el. Această formă de sprijin este destinată persoanelor aflate în situații vulnerabile în sezonul rece, între 1 noiembrie 2023 și 31 martie 2024.
Cu toate că termenul limită inițial pentru depunerea cererilor a fost 15 octombrie, cei care îndeplinesc criteriile de eligibilitate încă mai pot solicita sprijin, cu mențiunea că cererile depuse după această dată nu vor primi suma maximă a ajutorului pentru încălzire.
Conform prevederilor legale, consumatorii aflați în situații vulnerabile trebuie să depună o cerere însoțită de o declarație personală care să includă informații despre componența familiei, veniturile acesteia și modul de încălzire utilizat. Aceste documente pot fi depuse la primăria localității în care se află locuința, fie individual, fie prin intermediul asociațiilor de proprietari sau locatari. Termenul obișnuit de depunere a acestora este până la 15 octombrie a fiecărui an.
Primarul emite un singur răspuns la solicitări pentru întreaga perioadă de acordare a sprijinului, comunicând decizia beneficiarilor până la 15 noiembrie. Cu toate acestea, cei eligibili care nu au reușit să depună cererea în termenul stabilit inițial mai au o șansă. Aceștia pot beneficia de o sumă redusă în funcție de perioada pentru care se solicită sprijinul, cu condiția ca documentele să fie depuse până la data de 20 a lunii respective pentru a primi ajutor începând cu acea lună. Dacă depunerea are loc după această dată, sprijinul va fi acordat începând cu luna următoare.
Există o excepție pentru beneficiarii de ajutor social ale căror drepturi sunt stabilite începând cu luna în care depun cererea, indiferent de data acesteia. Conform Legii 226/2021 privind măsurile de protecție socială pentru consumatorii vulnerabili de energie, familiile cu venituri nete lunare sub 1.386 de lei per membru sau persoanele singure cu venituri lunare de până la 2.053 de lei pot solicita acest ajutor.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Geminidele 2024, cea mai impresionantă ploaie de stele a anului, vizibilă pe cer în weekend: Fenomenul astrologic poate fi văzut cu ochiul liber
Geminidele 2024, cea mai impresionantă ploaie de stele a anului, vizibilă pe cer în weekend: Fenomenul astrologic poate fi văzut cu ochiul liber Geminidele 2024 se numără printre cele mai impresionante ploi de stele ale acestui an. Fenomenul astrologic poate fi văzut cu ochiul liber. Astfel, cu un cer favorabil, s-ar putea să avem parte […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
12 decembrie: Sfântul Spiridon, cel ce pleacă din raclă pentru a ajuta credincioșii care îl cheamă prin rugăciune
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
13 decembrie: Ziua Tipografilor
-
Ştirea zileiacum o zi
Marele artist Ioan Bocșa împlinește 77 de ani: S-a născut în vremea colindelor pe care astăzi le cântă. La mulți ani, maestre!
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
10 decembrie: Ziua internațională a drepturilor omului
-
Opinii - Comentariiacum 14 ore
14 decembrie: 69 de ani de la aderarea României la Organizaţia Naţiunilor Unite