Rămâi conectat

Politică Administrație

Aiudenii mai pot încheia contracte cu operatorul de salubrizare până pe 31 martie. Amendă de până la 1000 de lei pentru cei care refuză

Alexandra Mates

Publicat

în

Primăria Municipiului Aiud invită  proprietarii de locuinţe din Aiud şi localităţile componente şi aparţinătoare, care nu au încheiat până la această dată contracte de prestări servicii pentru activitatea de salubrizare, să se prezinte la sediul  operatorului SC  Greendays SA, strada Cuza Vodă  nr. 7, în vederea reglementării acestei situaţii.   

Pentru a evita aplicarea sancţiunilor, conform Legii nr. 99/04.07.2014, reprezentanţii primăriei roagă cetăţenii care, din lipsă de informare sau din alte motive, nu au încheiat contracte de prestări servicii cu operatorul de salubritate, ca până la data de 31 martie 2015, să încheie contractele de salubrizare cu prestatorul de servicii.

„Menţionăm că, potrivit prevederilor Legii nr. 99/04.07.2014 – articolul 26 alin. (2^1),  pentru modificarea şi completarea Legii serviciilor de salubrizare a localităţilor nr.101/2006, ,,Autorităţile administraţiei publice împreună cu operatorii au obligaţia să ţină la zi evidenţa tuturor utilizatorilor cu şi fără contract de prestării servicii”.

Potrivit prevederilor aceluiaşi act normativ „Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 500 la 1000 de lei refuzul utilizatorului de a încheia contracte de prestări servicii cu operatorul de salubritate licenţiat  în aria de delegare respectivă“.

Constatarea contravenţiilor prevăzute de prezenta lege  şi aplicarea sancţiunilor se face de către persoanele împuternicite, din cadrul autorităţilor administraţiei publice locale, pentru contravenţiile prevăzute la art. 30 alin.(2^2).

Precizăm, de asemenea, că legea prevede ca:”Operatorii licenţiaţi pentru desfăşurarea activităţii de colectare separată şi transport separat al deşeurilor, cu excepţia deşeurilor periculoase cu regim special, au obligaţia să colecteze deşeurile abandonate și, în cazul în care producătorul/deţinătorul de deşeuri este necunoscut, cheltuielile sunt suportate de către autoritatea administraţiei publice locale. După identificarea producătorului/deţinătorului de deşeuri, acesta este obligat să suporte atât cheltuielile efectuate de autoritatea administraţiei publice locale, cât şi sancţiunile contravenţionale”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Modernizarea sediului Primăriei Mirăslău pentru eficientizare energetică: Investiție de peste 1 milion de lei

Bera Larisa

Publicat

în

Modernizarea sediului Primăriei Mirăslău pentru eficientizare energetică: Investiție de peste 1 milion de lei Administrația comunei Mirăslău, a scos licitația, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede modernizarea și eficientizarea energetică a clădirii sediului primăriei. Citește și: Dezvoltarea sistemului informatic în primăria comunei Doștat: Licitație lansată pe SEAP pentru simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea