Rămâi conectat

Ştirea zilei

Agent de poliție în cadrul IPJ Alba, urmărit penal: Este suspectat de abuz în serviciu după ce ar fi omis să aplice o sancțiune rutieră prevăzută de lege

Bogdan Ilea

Publicat

în

Agent de poliție în cadrul IPJ Alba, urmărit penal: Este suspectat de abuz în serviciu după ce ar fi omis să aplice o sancțiune rutieră prevăzută de lege

Un agent de poliție în cadrul IPJ Alba este urmărit și suspectat, de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, de abuz în serviciu. Acesta ar fi omis să aplice o sancțiune rutieră unei persoane.

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au dispus, la data de 21.05.2024, efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de un suspect, agent de poliţie judiciară, pentru săvârşirea infracţiunii de „abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”, prev. de art. 13/2 din Legea nr. 78/2000 rap. la art. 297 alin. 1 Cod penal.

Citește și: Percheziții făcute de către polițiștii din Alba Iulia într-un dosar de înșelăciune: Mai mulți bărbați ar fi încercat să păcălească persoane în vârstă prin metoda „accidentul”

În fapt, s-a reținut că, în data de 04.09.2023, constatând comiterea unei contravenţii la regimul rutier, suspectul, în calitate de agent de poliţie în cadrul IPJ – Alba, a omis, cu ştiinţă, fiind determinat de o persoană rămasă neidentificată, să aplice sancţiunea prevăzută de lege – amenda contravenţională şi suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Procurorul continuă cercetările în cauză, pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi de drept, în vederea stabilirii răspunderii penale.

Pentru efectuarea urmăririi penale, în cauză s-a procedat şi la delegarea ofiţerilor din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Alba.

Precizăm că aceste activități sunt etape procesuale reglementate în Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual necesar pentru administrarea probatoriului şi prevenirea săvârşii unor alte infracţiuni, iar aceste acte şi măsuri de urmărire penală nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie, se arată într-un comunicat de presă transmis de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | În semn de iubire pentru echipa națională, un șofer din Alba a aranjat în Germania trei autocamioane în forma drapelului României, înainte de meciul cu Olanda

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO | În semn de iubire pentru echipa națională, un șofer din Alba a aranjat în Germania trei autocamioane în forma drapelului României, înainte de meciul cu Olanda Un șofer din județul Alba a vrut să își arate prețuirea și susținerea pentru echipa națională a României înainte de meciul cu Olanda, din optimile EURO 2024. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea