Rămâi conectat

Economie

ADR Centru organizează întâlniri de lucru pentru oamenii de afaceri români şi germani

Ziarul Unirea

Publicat

în

*În 20 mai – Bursa Investitorilor şi Oamenilor de Afaceri, la Alba Iulia

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru va găzdui, în perioada 19-22 mai 2015, o misiune economică la care participă companii şi organizaţii din trei landuri din zona de Est a Germaniei: Landul Brandenburg, Landul Turingia şi Landul Saxonia-Anhalt. Misiunea economică este organizată sub egida reţelei europene Enterprise Europe Network, prin organizaţiile sale din  Regiunea Centru (ADR Centru) şi Landul Brandenburg (ZAB).

sediu ADR CentruEvenimentul este organizat în parteneriat cu organizaţia Germany Trade and Invest, care reprezintă interfaţa principală a Ministerului Federal al Economiei din Germania pentru dezvoltarea contactelor de afaceri dintre firmele germane şi cele de peste hotare.

Prin acest eveniment se urmăreşte realizarea de contacte şi stabilirea de parteneriate de afaceri între companiile străine participante şi firme din Transilvania, dar şi realizarea de schimburi de experienţă cu organizaţii din domenii similare. În cadrul vizitei acestei delegaţii economice, organizaţia  Germany Trade & Înveşt, cu sprijinul ADR Centru şi al Reprezentantei Landului Brandenburg în Regiunea Centru, organizează o Bursă a Investitorilor şi a Oamenilor de Afaceri, ce va avea loc în Alba Iulia la Hotel Mercur, în dimineaţa de 20 mai şi la Sibiu la Hotel Golden Tulip, în după-amiaza zilei de 21 mai.

România şi Germania sunt de mulţi ani parteneri economici şi comerciali de succes. Misiunea economică din acest an este dezvoltată împreună cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru, precum şi cu sprijinul Camerelor de Comerţ şi Industrie din Transilvania. În cadrul evenimentului Bursa Investitorilor şi Oamenilor de Afaceri germani şi romani vă vor sta la dispoziţie pentru discuţii reprezentanţi ai unor firme selectate din zona de est a Germaniei, precum şi alţi experţi economici.

Domeniile de activitate pe care se axează întâlnirile dintre companii la această Bursă a Oamenilor de afaceri sunt: construcţiile civile şi industriale, construcţiile de case din lemn, furnizarea de produse din lemn, producţia de articole de mobilier, fabricarea de articole de îmbrăcăminte şi formarea profesională.

Toate aceste aspecte se vor subsuma activităţii de dezvoltare economică a judeţelor din Regiunea Centru. În cadrul unui seminar al investitorilor, specialiştii participanţi vor prezenta modul în care o  firmă românească poate profita de o investiţie realizată într-unul din noile Landuri Federale. Ca potenţială piaţa de afaceri, Germania de Est este interesantă datorită infrastructurii sale foarte bine dezvoltate, datorită poziţiei sale strategice în inima Europei, datorită ofertei sale în domeniul forţei de muncă înalt calificate, dar şi datorită productivităţii sale aflate în continuă creştere.

Întâlnirile cu oamenii de afaceri şi organizaţiile din Germania vor avea loc în perioada 20-21 Mai 2015. Participarea la aceste întâlniri de lucru cu firmele străine poate fi programată prin completarea formularului de înregistrare la misiunea economică, care se poate descărca de pe site-ul ADR Centru – http://www.adrcentru.ro/Detaliu.aspx?t=COMEvenimente&eID=1762


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Instituțiile Financiare Nebancare nu mai pot percepe dobânzi exorbitante: Noua lege se aplică și contractelor aflate în derulare

Bera Larisa

Publicat

în

Instituțiile Financiare Nebancare nu mai pot percepe dobânzi exorbitante: Noua lege se aplică și contractelor aflate în derulare O nouă lege care prevede plafonarea dobânzilor pentru împrumuturile de la instituții financiare nebancare (IFN) a trecut de Curtea Constituțională și urmează să fie promulgată. Citește și: Controale la IFN-urile din Alba și alte cinci județe. Protecția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea