Rămâi conectat

Curier Județean

UPDATE: Percheziţii DIICOT pentru contrabanda cu ţigări introduse ilegal din Serbia. În Alba nu s-au făcut percheziţii pentru contrabandă de ţigări, alcool şi cafea

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

UPDATE: În Alba nu s-au făcut percheziţii pentru contrabandă de ţigări, alcool şi cafea. 

Ieri dimineaţă un comunicat de pe site-ul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (http://www.diicot.ro), anunţa o acţiune de proporţii, privind destructurarea  mai multor grupări infracţionale specializate în contrabanda cu ţigări, alcool şi cafea şi percheziţii în mai multe judeţe ale ţării, printre care şi Alba.

Potrivit acestei instituţii, procurorii DIICOT Alba Iulia – Biroul Teritorial Hunedoara, au desfăşurat luni dimineaţă, 19 decembrie, 110 percheziţii domiciliare pe raza a 11 printre care şi Alba în vederea “destructurării a şapte grupări infracţional organizate, specializate în contrabanda cu ţigări, alcool şi cafea introduse ilegal pe teritoriul României din Republica Moldova, Ucraina, Serbia, Ungaria şi Turcia.  În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de un număr de 107 învinuiţi pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă, evaziune fiscală şi constituire a unui grup infracţional organizat. La acţiune au participat peste 600 de poliţişti din cadrul D.C.C.O. şi a structurilor de combatere a criminalităţii organizate din judeţele vizate, precum şi luptători de intervenţie rapidă. În cauză s-a beneficiat de suportul operativ al Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R. Faţă de 107 suspecţi, procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă, evaziune fiscală şi constituire a unui grup infracţional organizat“.

Contactat de redacţia ziarului Unirea pentru a afla în ce constă această acţiune pe raza judeţului Alba, comisarul şef Traian Berbeceanu, şeful Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Alba Iulia a afirmat că Alba nu face parte din judeţele vizate şi că trebuie să fie o “eroare” în comunicatul DIICOT.  (B.P)

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Hunedoara desfăşoară un număr de 110 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Timişoara, Caraş-Severin, Braşov, Mureş şi Alba, în vederea destructurării mai multor grupuri infracţional organizate, specializate în contrabanda cu ţigări introduse ilegal pe teritoriul României din Serbia.

 În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de un număr de 107 învinuiţi pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă, evaziune fiscală şi constituire a unui grup infracţional organizat.

Prejudiciul estimat până la această dată este de aproximativ 2,5 milioane lei.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Hunedoara urmează a fi conduse un număr de 110 persoane, faţă de care urmează a se formula propuneri corespunzătoare, după audieri.

 La desfăşurarea acţiunii participă ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Alba Iulia, B.C.C.O. Timişoara şi S.C.C.O. Hunedoara.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea