Accident rutier lângă Săliștea – Coliziune între un autoturism și un excavator neînmatriculat, condus de un șofer fără permis corespunzător

Paul Voicu - Primar 2020

La data de 28.11.2016, în jurul orei 17.20, pe DN7, în afara localităţii Săliştea, un bărbat de 48 de ani, din Orăştie, judeţul Hunedoara, în timp ce conducea un autoturism, nu a păstrat o distanţă suficientă faţă de un excavator care era condus de către un bărbat de 52 de ani, din judeţul Giurgiu, intrând în coliziune cu acesta.

accident-noaptea În urma accidentului, o femeie de 74 de ani, din Orăştie, pasageră în autoturism, a suferit leziuni corporale uşoare.

ELIT

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că escavatorul implicat în accident nu este înmatriculat în circulaţie, iar şoferul acestui nu deţinea permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte vehiculul.

Faţă de conducătorul auto care a provocat accidentul, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, iar faţă de şoferul escavatorului cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere cu permis necorespunzător şi conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

Mihail David - 2020

Pentru a evita implicarea în accidente rutiere, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă conducătorilor auto:

– Adaptaţi permanent viteza la condiţiile de drum (carosabil acoperit cu zăpadă, gheată sau polei);
– Circulaţi cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h, în localităţi, sau 50 km/h în afara lor când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă. Conform prevederilor legale în domeniu reprezintă obligaţie a conducătorului de vehicul.
– Folosiţi corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare, cât şi cel de climatizare si dezaburire, pentru a vedea si a putea fi văzuţi in trafic. Reamintim că legislaţia rutieră prevede obligativitatea folosirii luminilor de întâlnire, în afara localităţilor şi în timpul zilei;
– Păstraţi în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri in condiţii de siguranţa atunci când condiţiile de deplasare sunt nefavorabile;
– Echipaţi autovehiculul cu pneuri corespunzătoare;
– Verificaţi periodic acumulatorul acestuia;
– Nu bruscaţi comenzile si folosiţi cu preponderenta frâna de motor;

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...