Rămâi conectat
MA-RA-MU

Actualitate

„A doua Înviere” sau „Învierea mică”. Vecernia specială din Duminica Paștelui

Cezar Lancrajan

Publicat

în

„A doua Înviere” sau „Învierea mică”. Vecernia specială din Duminica Paștelui

În Duminica Paştilor, în jurul orei douăsprezece se săvârșește Vecernia zilei de Luni din Săptămâna Luminată, numită şi „A doua Înviere”. În cadrul acestei slujbe, prin citirea Sfintei Evanghelii, Hristos cheamă toate neamurile la Înviere, la împărtăşirea de bunătăţile din Împărăţia lui Dumnezeu.

Sfânta Evanghelie este citită în douăsprezece limbi

Această Vecernie specială are ca punct central citirea Evangheliei în douăsprezece limbi. Originea acestei practici trebuie pusă în legătură cu trimiterea Apostolilor la propovăduire în întreaga lume şi, mai ales, cu predica Apostolilor după Cincizecime, atunci când toţi cei prezenţi la Ierusalim, indiferent de neam şi de limbă, au înţeles mesajul ucenicilor Mântuitorului Iisus Hristos.

 

Citește și : Obiceiuri, tradiţii şi superstiţii în PRIMA ZI DE PAŞTI: haine noi, ciocnitul ouălor şi scăldatul în apă curgătoare
 În fiecare duminică de Paşte are loc o vecernie specială

Învierea Domnului trebuie înţeleasă ca sărbătoare a iubirii desăvârşite a Sfintei Treimi, ce se revarsă peste întreaga lume. Aceasta are o semnificaţie aparte, prin faptul că se arată că Hristos Înviat a venit să învieze toate popoarele lumii. Sărbătoarea Pascală este amplificată de cea de-a Doua Înviere a Domnului, slujbă care are loc în duminica zilei de Paşte, în care, prin citirea Sfintei Evanghelii, Hristos cheamă toate neamurile la Înviere, la împărtăşirea cu bunătăţile din Împărăţia lui Dumnezeu.

„A doua Înviere” se mai numeşte şi „Învierea mică” şi aminteşte despre arătarea Mântuitorului de după Învierea Sa din morţi, înaintea ucenicilor Săi.

Citește și : Obiceiuri, tradiții și superstiții românești de Paște. Credințe și Superstiții de Paște

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

NOUL COD SILVIC: O lege care marchează un nou început în gestionarea pădurilor, promulgată de Președintele României

Cezar Lancrajan

Publicat

în

NOUL COD SILVIC: O lege care marchează un nou început în gestionarea pădurilor, promulgată de Președintele României Proiectul de lege privind Codul silvic a fost promulgat de Președintele României, Klaus Iohannis, vineri, 20 decembrie 2024. Aceasta are ca obiect de reglementare regimul silvic, guvernanţa sectorului silvic, controlul aplicării şi respectarea regimului silvic, precum şi regimul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea