Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

(Foto – video) Colegiul Militar „Mihai Viteazul”: La ultimul apel de seară nu au fost absenţi, ci doar… absolvenţi

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

21 iunie 2012 | Miercuri seara, la Colegiul Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia a avut loc ultimul apel de seară, prilej pentru absolvenţi să-şi ia rămas bun de la colegii şi camarazii cu care şi-au petrecut cei mai frumoşi 4 ani din viaţă, cea de licean, trecând împreună peste bune şi rele. La ceremonial au participat efectivul de elevi, cadre didactice şi militare, în frunte cu col. Marcel Domşa -comandant şi col. Gheorghe Urian, locţiitor, dar şi numeroşi părinţi, rude şi prieteni ai liceenilor.

După primirea raportului, au intrat pe platoul din curtea liceului elevii Companiei a IV-a, a absolvenţilor, purtând în mâini torţe aprinse. Am remarcat de la bun început faptul că unele dintre tinere nu şi-au mai putut stăpâni lacrimile, un lucru firesc la despărţirea de cei apropiaţi. După mai multe mişcări de front a avut loc apelul de seară, conform regulamentelor militare în vigoare, iar concluzia este că la Compania a IV-a a elevilor de clasa a XII-a nu s-au înregistrat absenţi, doar… absolvenţi.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

http://youtu.be/hr8DGl5Rtx4

Pe acordurile melodiei „Ani de liceu”, absolvenţii şi-au dat apoi frâu liber sentimentelor, într-un amestec complex de trăiri: au cântat şi au plâns în acelaşi timp, s-au sărutat, s-au îmbrăţişat şi au râs, au dansat şi au ovaţionat, au scandat numele colegilor şi l-au aruncat aruncat pe braţe pe comandantul lor de companie de… 61 de ori, echivalentul numărului promoţiei „Neagoe Basarab – 500”.

La un moment dat, în hora lor au intrat şi câţiva dintre profesori, părinţi sau prieteni ai absolvenţilor, ai căror părinţi s-au declarat mândri de copiii lor.

Robert GHERGU

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Codul rutier 2024: Regula puțin cunoscută de către șoferii cu permis categoria B. Amenda este peste 10.000 lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Codul rutier 2024: Regula puțin cunoscută de către șoferii cu permis categoria B. Amenda este peste 10.000 lei Legislația rutieră devine tot mai riguroasă, iar Poliția Rutieră a început să monitorizeze mai atent comportamentul conducătorilor auto pe șosele, în special în perioadele cu trafic intens, cum ar fi sărbătorile. Un detaliu frecvent ignorat de șoferii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea