(Foto – video) Colegiul Militar „Mihai Viteazul”: La ultimul apel de seară nu au fost absenţi, ci doar… absolvenţi

Paul Voicu - Primar 2020

21 iunie 2012 | Miercuri seara, la Colegiul Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia a avut loc ultimul apel de seară, prilej pentru absolvenţi să-şi ia rămas bun de la colegii şi camarazii cu care şi-au petrecut cei mai frumoşi 4 ani din viaţă, cea de licean, trecând împreună peste bune şi rele. La ceremonial au participat efectivul de elevi, cadre didactice şi militare, în frunte cu col. Marcel Domşa -comandant şi col. Gheorghe Urian, locţiitor, dar şi numeroşi părinţi, rude şi prieteni ai liceenilor.

După primirea raportului, au intrat pe platoul din curtea liceului elevii Companiei a IV-a, a absolvenţilor, purtând în mâini torţe aprinse. Am remarcat de la bun început faptul că unele dintre tinere nu şi-au mai putut stăpâni lacrimile, un lucru firesc la despărţirea de cei apropiaţi. După mai multe mişcări de front a avut loc apelul de seară, conform regulamentelor militare în vigoare, iar concluzia este că la Compania a IV-a a elevilor de clasa a XII-a nu s-au înregistrat absenţi, doar… absolvenţi.

ELIT

http://youtu.be/hr8DGl5Rtx4

Pe acordurile melodiei „Ani de liceu”, absolvenţii şi-au dat apoi frâu liber sentimentelor, într-un amestec complex de trăiri: au cântat şi au plâns în acelaşi timp, s-au sărutat, s-au îmbrăţişat şi au râs, au dansat şi au ovaţionat, au scandat numele colegilor şi l-au aruncat aruncat pe braţe pe comandantul lor de companie de… 61 de ori, echivalentul numărului promoţiei „Neagoe Basarab – 500”.

Mihail David - 2020

La un moment dat, în hora lor au intrat şi câţiva dintre profesori, părinţi sau prieteni ai absolvenţilor, ai căror părinţi s-au declarat mândri de copiii lor.

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

Robert GHERGU

 

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Albanezul 22 iunie 2012 at 19:05

Doar un absolvent de CML poate sti ce inseamna acest moment. La nici un liceu din tara nu se realizeaza asemenea legaturi de prietenie. Ele vor dainui toata viata.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...